Americký symfonický orchestr zahraje v aule

7593877_orig.jpg
Američtí symfonici při zkoušce. Foto: Andy Weigl

Koncert Worcester Youth Symphony Orchestra s pěveckým sborem Auscha Chor z Úšteku se koná v univerzitní aule ve středu 20. února od 19.00 hodin.

Na programu je:

Johannes Brahms: Akademická festivalová předehra

Edward Elgar: Nimrod z Enigma variací

Antonín Dvořák: Symfonie č. 8 v G dur (I. Allegro con brio / II. Adagio / III. Allegretto grazioso — Molto vivace / IV.  Allegro ma non troppo)

- přestávka (káva s drobným občerstvením)

Gabriel Fauré: Requiem

Jako sólisté vystoupí sopranistka Zuzana Rašiová a barytonista Miloš Horák, soubory zahrají pod taktovkami amerického dirigenta Jonathana Edwarda Brennanda a českého dirigenta Kolomana Poláka.

Vstupenky na večer se symfonickým orchestrem a pěveckým sborem mohou studenti, zaměstnanci TUL i hosté objednávat online zde.

Rezervované lístky jsou poté k vyzvednutí na recepci budovy IC.

Koncert pořádají ve spolupráci s Technickou univerzitou v Liberci The Prague Concert Co., Hudební festival Úštěk a agentura Encore tours.

Soubory The Worcester Youth Orchestras byly založeny roku 1947 ve státě Massachusetts. Základ tvořil jediný orchestr, dnes má toto uskupení několik symfonických těles s různým zaměřením, filharmonii a jazzový a dechový soubor. Symfonické těleso Worcester Youth Symphony Orchestra, které uslyšíme v Liberci, tvoří více jak 60 studentů ze škol v Massachusetts, Connecticutu a Rhode Islandu.

-pir-

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

IMG_5907-2.jpg

Významnou pražskou památku už čistí světlo

Oči tisíců turistů se už nemusejí dívat na nevzhledný zelený biofilm vrostlý do zdiva Malostranské mostecké věže Karlova mostu na levém břehu Vltavy. Zdivo prošlo v zasažených místech důkladnou očistou a dál už se bude čistit samo. Díky slunečním...

25. 3. 2024 | Věda a výzkum | 385