Festival Jeden svět na univerzitě

Promítání filmů s lidskoprávní tematikou, workshopy a panelová diskuze. Část programu festivalu Jeden svět bude v příštím týdnu hostit naše univerzita.

Od úterý 26. března do pátku 29. března přijede Jeden svět, festival dokumentárních filmů o lidských právech, na naši školu.

Chystají se tři filmové projekce, vždy od 19.00 hodin v učebně G 312 (budova G, Univerzitní náměstí 1410/1).

Středa 27. 3.: Rekonstrukce Utøyi,

Čtvrtek 28. 3. Obléhání města,

Pátek 29. 3.: Český žurnál: Bratři Okamurovi.

Čtvrtečnímu promítání bude předcházet panelová diskuze na téma Občanský aktivismus v ČR.

Panelisté jsou: Arnošt Novák – vysokoškolský pedagog (FHS UK), člen kolektivu Autonomní sociální centrum Klinika, Veronika Vendlová – Milion chvilek pro demokracii, Ondřej Lánský – sociolog a pedagog z naší katedry filozofie, bývalý mluvčí iniciativy ProAlt.

Panelová diskuze se koná také v posluchárně G 312 od 16:30 hodin a je na ni zvána široká veřejnost.

Kromě projekcí a panelové diskuze má univerzitní část festivalu Jeden svět na programu také tři workshopy. Od úterý 26. března do čtvrtka 28. března každé odpoledne jeden. Témata jsou: Debatní klub TUL, Vzděláváním k aktivnímu občanství a Učíme s filmem. Na workshopy se můžete stále hlásit, podrobnosti k jejich programu najdete v příloze.

Festival Jeden svět pořádá v Praze a dalších 35 městech Člověk v tísni, o. p. s., tématem letošní ročníku je Bezpečná blízkost. Liberecká část se koná v týdnu od 25. do 31. března kromě prostor Technické univerzity v Liberci také v Experimentálním studiu Lidových sadů, kde festival v pondělí v 18:30 startuje. Další informace najdete na webu liberecké části festivalu Jeden svět.

-pir-

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

dfsf.jpg

Novou kvestorkou TUL je Martina Froschová

Absolventka naší ekonomické fakulty působila posledních 14 let na pozici asistentky kvestora Technické univerzity v Liberci. Zná tedy velmi dobře univerzitní prostředí i příslušnou legislativu.

15. 3. 2024 | Lidé | 536