Studentské kapely se utkají v klubu na Harcově

Hudby bude plný klub. Skupina VeVývoji!.jpg
Hudby bude plný klub. Skupina VeVývoji!

VeVývoji!, Alžbětiny Sosny, D´Branx, Datura Fatalis – čtveřice kapel se v úterý 8. dubna od 19.00 hodin v bývalém klubu Vlak bude ucházet o titul liberecká studentská kapela roku a o postup do celorepublikového kola.

Nejlepší kapelu z koncertního soutěžního večera vybere čtyřčlenná porota sestavená z profesionálních hudebníků. Pátý hlas bude patřit publiku.

„Diváci mohou v průběhu večera hlasovat pro svou oblíbenou kapelu tím, že jí přidělí ústřižek ze své vstupenky. Verdikt je na porotě, která bude hodnotit čistotu projevu, celkové vystupování, kvalitu produkce skupiny a další kritéria. Porota přihlédne i k hlasování návštěvníků,“ dodává k průběhu soutěžního večera Radek Němeček z pořádající Studentské unie Technické univerzity v Liberci.

Do libereckého kola soutěže se mohly přihlásit kapely, jejichž alespoň jeden člen studuje na Technické univerzitě v Liberci. Výjimkou, která zpestří hudební klání, je kapela Datura Fatalis, která do liberecké soutěže přešla po zrušení lokálního kola v Mladé Boleslavi.

Kapela, která ve středu večer na Harcově zvítězí, postoupí do semifinále, kde se o přízeň poroty a publika utká s vítěznými kapelami z dalších dvou studentských měst. Finálové klání se pak bude konat v létě na pódiu festivalu Jam Rock.

Soutěž University Band Contest založili před třemi lety studenti Ostravské univerzity v Ostravě, letos poprvé se rozšiřuje do dalších deseti univerzitních měst v republice, kde lokální soutěžní kola již většinou proběhla. 

Odměnou pro vítěze celého klání bude šňůra koncertů na letních festivalech, hudební vybavení od sponzorů, návrh nové grafiky pro web a plakáty a také profesionálně natočený videoklip.

„Zveme všechny studenty, ať přijdou podpořit svou kapelu. Předprodej vstupenek, které jsou zároveň hlasovacími lístky, už běží. Odkaz na rezervace je na facebooku studentské unie. Část lístků bude ale určitě k prodeji i na místě,“ říká Radek Němeček a dodává, že vstupenky budou slosovatelné. Kromě drobnějších cen, mezi nimiž jsou například nápoje nebo sluchátka od sponzorů, mohou návštěvníci koncertu vyhrát i VIP vstupenky na majáles v Ostravě, kde studentská hudební soutěž vznikla.  

Radek Pirkl

 

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

dfsf.jpg

Novou kvestorkou TUL je Martina Froschová

Absolventka naší ekonomické fakulty působila posledních 14 let na pozici asistentky kvestora Technické univerzity v Liberci. Zná tedy velmi dobře univerzitní prostředí i příslušnou legislativu.

15. 3. 2024 | Lidé | 540