V žebříčku Forbes 30 pod 30 je naše absolventka

Boudová Kamila (1).JPG
Kamila Boudová

Kamila Boudová, absolventka naší fakulty textilní, se dlouhodobě angažuje v oblasti trvale udržitelné módy. Časopis Forbes ji zařadil do letošního žebříčku 30 talentovaných Čechů pod 30 let, kteří dokáží měnit svět kolem sebe.

Kamila Boudová (28) absolvovala bakalářské studium Textilního a Oděvního designu na naší fakultě textilní, pak šla studovat ještě do Šanghaje a Paříže, kde dnes přednáší o trvale udržitelné módě. Do Česka přivedla kampaň Fashion Revolution, která chce ve světě módy nastolit otázku, zda je v pořádku, když jsou lidé v Bangladéši nebo Pákistánu vykořisťováni a někdy i umírají proto, abychom si třeba tady v Evropě koupili extra levné, nebo naopak předražené značkové tričko.

Rozhovor s Kamilou Boudovou S tričkem si ráno oblékáme postoj ke světu si můžete přečíst v univerzitním časopise T-UNI 360, odkaz zde. Čtěte na str. 16.

V žebříčku 30 pod 30 časopisu Forbes jsme měli své zástupce i loni. Byli to Michal Dvořák a Tomáš Hodboď, absolventi Ekonomické fakulty Technické univerzity v Liberci. Psali jsme o tom zde.

-pir-

Možná Vás bude zajímat
Forbes 30 pod 30. Ročník 2017

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

dfsf.jpg

Novou kvestorkou TUL je Martina Froschová

Absolventka naší ekonomické fakulty působila posledních 14 let na pozici asistentky kvestora Technické univerzity v Liberci. Zná tedy velmi dobře univerzitní prostředí i příslušnou legislativu.

15. 3. 2024 | Lidé | 541