Absolventské práce designérů v Severočeském muzeu

Své absolventské práce vystavují studenti katedry designu na tradiční výstavě Bakalaureáty v Severočeském muzeu v Liberci. Vernisáž s módní přehlídkou se konala ve středu 31. května.

Letošní Bakalaureáty jsou součástí programu oslav 25. výroční založení katedry designu se zaměřením na oděvní a textilní tvorbu na naší fakultě textilní a zároveň připomenutím 15 let studijního zaměření Sklo a šperk na této katedře. Připomněla to v úvodu vedoucí katedry Renata Štorová, která vzápětí pozvala také na další bod programu oslav.

„Ještě v tomto semestru uspořádáme v libereckém obchodním centru Delta módní přehlídku. Konat se bude 15. června. Všechny příznivce módy a katedry designu tímto srdečně zvu,“ zakončila svou řeč v úvodu přehlídky Bakalaureáty 2017 Renata Štorová.

Předtím ještě vyhlásila Cenu děkanky a Cenu Nadace Preciosa udělené tvůrkyním z řad letošních absolventů. Cenu děkanky fakulty textilní získala Karolína Babuská za své nástěnné tapisérie, Cenu Nadace Preciosa získala absolventka zaměření Sklo a šperk Alena Dvořáková.

„S cenou jim náleží také finanční odměna, obě studentky ale musí svou práci nejprve obhájit,“ dodala Renata Štorová.

Pedagog katedry Oldřich Palata k tomu podotkl, že studenti budou své práce v následujících dnech obhajovat přímo v prostorách téměř 120letého Severočeského muzea.

„Zkušební komise bude výstavou procházet stejně jako dnes vy a přímo v jejím středu budou studenti své práce obhajovat. Jejich první komisí tak budete dnes vy, jejich kolegové, přátelé a rodiče, kteří přispějete svým názorem, svými otázkami,“ řekl Oldřich Palata.

Výstava bakalářských prací studentů katedry designu Bakalaureáty 2017 bude v Severočeském muzeu v Liberci k vidění i pro širokou veřejnost do 10. června.

Radek Pirkl

 

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

IMG_5907-2.jpg

Významnou pražskou památku už čistí světlo

Oči tisíců turistů se už nemusejí dívat na nevzhledný zelený biofilm vrostlý do zdiva Malostranské mostecké věže Karlova mostu na levém břehu Vltavy. Zdivo prošlo v zasažených místech důkladnou očistou a dál už se bude čistit samo. Díky slunečním...

25. 3. 2024 | Věda a výzkum | 394