Ještěd f Kleci má svého 20. vítěze. Pohostil spoustu slavných jmen i absolventů

Ocene-ni- studenti.jpg
Oceněni Ještědem.

Jubilejní 20. ročník Ještědu f Kleci, tradiční studentské soutěže Fakulty umění a architektury TUL, vyhrála ve čtvrtek 21. června Pavla Zemanová. Skleněnou sošku převzala studentka designu prostředí za Galerii STĚNA. Cenu publika získal projekt Mezi Kmeny - Studentské a výstavní centrum pro TUL Matěje Tobiáše (na snímku zcela vpravo).

„Všichni byli překvapení, protože na Ještěda byl nominován designér jen jednou, ale nikdy nevyhrál. A teď se to podaří zrovna na toho výročního 20. Je to pro mě velká čest a úžasná příležitost pro designéry a galerii. Teď se konečně dostala do povědomí,“ okomentovala své umístění Zemanová.

Porota dále ocenila čtyři projekty:

Michaela Říhová – Sudetskou krajinou Horního Vítkova (na snímku zcela vlevo)

Anna Hrušová – Santa Catarina Art Center (na snímku druhá zleva)

Tobiáš Hrabec – Základní škola Lošbates (druhý zprava)

Alžběta Pomahačová – Návrh na komunitní centrum a bydlení pro seniory (na snímku uprostřed).

V odborné porotě letos zasedli Jitka Pucandlová, Jeník Hora a Adam Gebrian, všichni tři absolventi FUA, dále Michaela Hečková, která stojí za projektem Piána na ulici, a Pavel Mrkus, děkan ústecké fakulty umění a designu. Od předchozího ročníku mají nově za úkol vybírat ten nejlepší projekt nejen mezi mladými architekty, ale i z oboru enviromental design.

Prostor pro přednášky a workshopy

Vícedenní formát akce nabídl studentům i široké veřejnosti šest přednášek, tři hudební vystoupení a dva celodenní workshopy. „Návštěvníci si mohli poslechnout prof. Jiřího Suchomela, jednoho ze zakladatelů Ještědu f Kleci, nebo šéfredaktora časopisu ERA21 Filipa Landu. Další den vytvořili účastníci workshopu pod vedením absolventů FUA Štěpána Matouška /ATELIÉR SEVER/ a Šimona Dočekala /ed!t/ teepee z překližkových desek, které nyní zdobí univerzitní kampus,“ popisuje Markéta Červinková z týmu organizátorů.

-red-

Zdroj: Tisková zpráva JfK 2018

 

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

dfsf.jpg

Novou kvestorkou TUL je Martina Froschová

Absolventka naší ekonomické fakulty působila posledních 14 let na pozici asistentky kvestora Technické univerzity v Liberci. Zná tedy velmi dobře univerzitní prostředí i příslušnou legislativu.

15. 3. 2024 | Lidé | 540