Památník na Ještědu neuvidíte, ozve se sám esemeskou

Vyjdete na Ještěd a přijde vám SMS zpráva, která připomene nějakou zajímavou událost posledních sta let v dějinách Liberce. To je idea nového multimediálního projektu Fakulty umění a architektury TUL „Sto SMS pro Liberec“, který spustíme 28. září v areálu skokanských můstků.

S projektem, který vznikl za podpory Ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy České republiky, přichází naše fakulta u příležitosti oslav 100. výročí od založení Československa.

Právě ikonický vrchol, jehož nedílnou součástí je stavba horského hotelu a televizního vysílače, se stane místem, kde budou SMS zprávy šířeny – funguje to podobně, jako když překročíte hranice státu a přijde Vám SMS o podmínkách volání, jen tentokrát to bude zpráva o minulosti, současnosti a budoucnosti Liberce. Obsah zpráv vymýšlely významné osobnosti Liberecka, mezi nimi rektor TUL Miroslav Brzezina, nedávno oceněný filozof Jan Šolc nebo spisovatel a absolvent liberecké univerzity Jaroslav Rudiš.

Lovení SMS začne v pátek 28. září v 18:00 ve Skokanském areálu Ještěd, kde na účastníky čeká zajímavý doprovodný program. Autor projektu Jan Stolín slovem na úvod odkryje detaily projektu, liberecká univerzita představí své nové video a pak přijdou na řadu koncerty v čele s výstředním a charismatickým hudebníkem Lazer Viking nebo audiovizuálním „mezigalaktickým“ duem Space Love, jehož členkou je absolventka Vizuální komunikace FA TUL Andrea Pekárková alias Aka 47.

Všichni jsou zváni na kulturní akci, na které nemusíte tišit ani vypínat své mobilní telefony.

-red-

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

IMG_5907-2.jpg

Významnou pražskou památku už čistí světlo

Oči tisíců turistů se už nemusejí dívat na nevzhledný zelený biofilm vrostlý do zdiva Malostranské mostecké věže Karlova mostu na levém břehu Vltavy. Zdivo prošlo v zasažených místech důkladnou očistou a dál už se bude čistit samo. Díky slunečním...

25. 3. 2024 | Věda a výzkum | 393