Snowboardcrossařka Louthanová je sportovkyní roku TUL

52590228_1990229887948415_2914428656602316800_n.jpg
Kateřina v akci. Foto: cs-cz.facebook.com/louthyy/

Teprve 19letá naděje českého snowboardcrossu Kateřina Louthanová vyhrála v anketě o Nejlepšího sportovce TUL za rok 2018.

Kateřina v loňském roce stihla účast na olympiádě v jihokorejském Pchjongčchangu, kde se ovšem zranila před kvalifikací, vybojovala 20. místo na MS, 8. místo na MS juniorů, 7. místo v evropském poháru ve Francii a  4. místo v juniorském závodě v Německu.

Porota už nemohla započítat úspěch nedávný, a sice 5. místo na univerziádě v Krasnojarsku, kde reprezentovala Technickou univerzitu v Liberci. Vybojovala ho v den konání Sportovního plesu TUL, na kterém se anketa tradičně vyhlašuje. Cenu v podobě putovního štítu tak za ni v sobotu 2. března v sále libereckých Lidových sadů  přebírala kamarádka.

„Teď začínám na škole druhý semestr rekreologie, jsem potěšená, že lidé z poroty si všimli, že na škole jsem a že sledovali mé závody,“ řekla redakci T-UNI Kateřina Louthanová, rodačka z Jablonce nad Nisou.

„Jezdím ještě obě kategorie, i za juniory. Na začátku letošního dubna mě čeká vrchol této juniorské sezóny, a to bude mistrovství světa ve Slovinsku,“ dodává Kateřina.

Loni ocenění Nejlepší sportovec TUL získal závodník enduro na horských kolech Milan Myšík, rok před ním florbalista Radek Valeš, v minulosti například také běžkyně na lyžích a skialpinistka Karolína Grohová.

Redakce T-UNI se připojuje ke gratulaci!

-red-

Další články v rubrice

Florbalisté-2.jpg

Florbalisté z TUL jsou poprvé v historii akademickými mistry

Mimořádného historického úspěchu dosáhl v minulém týdnu florbalový tým Technické univerzity v Liberci (TUL), když na Českých akademických hrách (ČAH) vybojoval zlatou medaili. Titul akademického mistra České republiky jen potvrzuje skvělou sezonu...

13. 9. 2023 | Sport | 221

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce