Brzy na T-UNI: rozhovor s Ondřejem Rybářem, šéftrenérem biatlonistů

Rybář.jpg
Ondřej Rybář. Foto: fandimebiatlonu.cz

Patří k absolventům naší univerzity a k osobnostem, které v posledních letech zásadně pozvedly český biatlon. Před nadcházejícím mistrovstvím světa připravujeme s Ondřejem Rybářem rozhovor.

Mistrovství světa v biatlonu v rakouském Hochfilzenu se koná ve dnech 8.–19. února 2017. Česko budou reprezentovat mimo jiné Gabriela Koukalová, Ondřej Moravec či Eva Puskarčíková. Tato jména vstoupila do širšího povědomí lidí až v několika posledních letech. A nejen tato jména, biatlon, který dnes při závodech v Novém Městě na Moravě sledují desetitisíce Čechů a u obrazovek další statisíce, patřil u nás ještě před pár lety k přehlíženým sportům.

Zásadně se to proměnilo i díky práci Ondřeje Rybáře, skromného, leč houževnatého muže v pozadí českého biatlonu – někdejšího trenéra ženského i mužského reprezentačního družstva, od roku 2009 šéftrenéra české biatlonové reprezentace a absolventa fakulty přírodovědně-humanití a pedagogické naší univerzity a FTVS Karlovy Univerzity v Praze.

V rozhovoru pro T-UNI Ondřej Rybář mimo jiné říká:

„Šel jsem studovat pedagogickou fakultu, protože jsem chtěl učit. A i když učitel nejsem, studium se mi hodí dost. Trenérská práce je vlastně pedagogická práce, je to práce s lidmi, kdy psychologii, pedagogiku a didaktiku stále uplatňujete. Jsem toho názoru, že každý trenér by si měl alespoň pedagogické minimum udělat.“

Celý rozhovor s Ondřejem Rybářem přineseme na T-UNI tento týden.

-red-

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

dfsf.jpg

Novou kvestorkou TUL je Martina Froschová

Absolventka naší ekonomické fakulty působila posledních 14 let na pozici asistentky kvestora Technické univerzity v Liberci. Zná tedy velmi dobře univerzitní prostředí i příslušnou legislativu.

15. 3. 2024 | Lidé | 540