Badmintonové špičky se utkaly v univerzitní hale o mistrovské tituly

Mistrovství České republiky 2017 v badmintonu hostil Badmintonový klub Technické univerzity v Liberci. Součástí šampionátu bylo i vyhlášení badmintonist(k)y uplynulého roku.

Domácí mistrovství se konalo od pátku 3. do neděle 5. února, kdy byly na programu finálové zápasy a vyhlášení výsledků. „Do bojů o tituly se zapojilo přes 100 badmintonistů, zastoupení měl v pěti disciplínách i náš Badmintonový klub Technické univerzity v Liberci, který byl pořadatelem mistrovství,“ říká Zdeněk Kračmar, místopředseda pořádajícího klubu.

Turnaj byl mezi badmintonisty a fanoušky sledován s napětím, protože úřadující mistři republiky Kristína Gavnholt a Petr Koukal svou sportovní kariéru ukončili v loňském roce. Hráči z univerzitního klubu však na „volné“ posty nedosáhli.

Novou mistryní republiky se v neděli v Liberci stala teprve šestnáctiletá Tereza Švábíková z TJ Sokol Klimkovice, mistrem republiky je první nasazený Milan Ludík ze Sokol Radotín Meteor Praha.

Ve čtyřhře žen jsou mistryněmi Alžběta Bášová (Sokol Radotín Meteor Praha) a Michaela Fuchsová (TJ Sokol Polabiny Pardubice) a ve čtyřhře mužů je novou mistrovskou dvojicí Petr Beran a Jaromír Janáček ze Sportovního klubu Badminton Český Krumlov, z. s. V mixu titul vybojovali Alžběta Bášová a Jakub Bitman ze Sokol Radotín Meteor Praha.

Dosavadní mistři republiky Kristína Gavnholt a Petr Koukal byli na slavnostním sobotním společenském večeru v univerzitní aule vyhlášeni Badmintonistkou a Badmintonistou roku 2016.

Mistrovství České republiky v badmintonu hostila Technická univerzita v Liberci už podruhé. Poprvé to bylo v roce 2009, na který připadly také oslavy 35 let existence univerzitního badmintonového klubu.

-pir-

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce