Badmintonové družstvo TUL bojuje o vítězství v lize

Badmintonisté BK TUL.JPG
Badmintonisté BK TUL. Ilustrační snímek

Badmintonový klub TUL bojuje v nadstavbové části o vítězství v 1. celostátní lize. Jeho soupeři jsou TJ Astra ZM Praha a Sokol Radotín Meteor Praha. Ve 4. kole nadstavbové části s oběma kluby na své palubovce liberečtí remizovali. O vítězi ligy rozhodne 5. kolo.

Do nadstavbové části postoupili hráči Badmintonového klubu Technické univerzity v Liberci ze skvělého druhého místa průběžné tabulky základní části. Na vedoucí tým základní části, Sokol Radotín Meteor Praha, chyběly libereckým tři body. Třetí v průběžné tabulce skončilo družstvo TJ Astra ZM Praha B.

Tyto tři kluby nyní bojují v nadstavbové části o konečné pořadí na stupních vítězů v 1. celostátní lize smíšených družstev.

Ve 4. kole této části, v sobotu 25. února, remizovali liberečtí na domácí půdě v hale na Harcově s oběma pražskými kluby 4:4.

„Družstvo Badmintonového klubu Technické univerzity v Liberci si těmito remízami vybojovalo 2. místo průběžné tabulky skupiny o 1.–3. místo s jednobodovou ztrátou za družstvem Sokol Radotín Meteor Praha B. Nyní čeká na liberecké hráče  poslední kolo nadstavbové části, kde se utkají první tři celky opět mezi sebou a rozhodne se o celkovém pořadí družstev v 1. celostátní lize smíšených družstev,“ říká Zdeněk Kračmar, místopředseda Badmintonového klubu Technické univerzity v Liberci.

Rozhodující kolo se hraje o víkendu 18.–19. března.

Liberecké družstvo hraje v sestavě Mirko Šída, Jakub Zahrádka, Jana Nejedlová, Jan Koňas, Martin Panoš a se slovenskými posilami Jurajem Vachálkem a Lucií Grenčíkovou pod vedením trenéra Jana Slatinského.

-pir-

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

IMG_5907-2.jpg

Významnou pražskou památku už čistí světlo

Oči tisíců turistů se už nemusejí dívat na nevzhledný zelený biofilm vrostlý do zdiva Malostranské mostecké věže Karlova mostu na levém břehu Vltavy. Zdivo prošlo v zasažených místech důkladnou očistou a dál už se bude čistit samo. Díky slunečním...

25. 3. 2024 | Věda a výzkum | 385