Mistrem České republiky v badmintonové čtyřhře je náš Jan Rázl

DSC_0992 (2).jpg
Jan Rázl

O uplynulém víkendu se uskutečnilo v harcovské hale Technické univerzity v Liberci mistrovství České republiky jednotlivců v badmintonu kategorie do 13 let za účasti 88 žáků a žákyň.

Z pořádajícího Badmintonového klubu Technické univerzity v Liberci se mistrovství ČR zúčastnili Jan Rázl, Klára Malcová, Eliška Šoljaková a Anna Muzikářová. Liberečtí hráči získali čtyři medaile, tři z nich vybojoval Jan Rázl.

Pro domácího Jana Rázla, který se vracel po zranění, to byl náročný turnaj – velká očekávání od sebe i lidí z tribun, zároveň určitě obavy, zda se neprojeví tréninkový výpadek. Výsledek ze čtyřhry chlapců  je mu velkou odměnou. Společně s Danielem Dvořákem (TJ Sokol České Budějovice) získali mistrovský titul. Další, bronzovou, medaili přidal Jan Rázl společně se svou klubovou spoluhráčkou Klárou Malcovou ve smíšené čtyřhře, když až v semifinále je zastavil  pár Daniel Dvořák – Veronika Nováková v třísetovém zápase s poměrem míčů 21:15, 13:21, 14:21.

A dalšího bronzového úspěchu dosáhl Jan Rázl ve dvouhře chlapců, v semifinále nestačil na pozdějšího vítěze a nasazenou jedničku v turnaji Daniela Dvořáka (TJ Sokol České Budějovice).

Nejúspěšnějšími hráči republikového šampionátu do 13 let se stali podle očekávání Daniel Dvořák (TJ Sokol České Budějovice) a Petra Maixnerová (Badminton Rychnov nad Kněžnou). Oba získali dvě zlaté medaile.

Zdeněk Kračmar,

místopředseda libereckého vysokoškolského klubu badmintonistů
- redakčně kráceno

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

dfsf.jpg

Novou kvestorkou TUL je Martina Froschová

Absolventka naší ekonomické fakulty působila posledních 14 let na pozici asistentky kvestora Technické univerzity v Liberci. Zná tedy velmi dobře univerzitní prostředí i příslušnou legislativu.

15. 3. 2024 | Lidé | 540