Docentka a docenti z fakulty textilní a fakulty strojní převzali jmenovací dekrety

IMG_6142.JPG
Docentka Brigita Kolčavová Sirková převzala jmenovací dekret od rektora TUL Miroslava Brzeziny.

V úvodu týdne jmenoval rektor Miroslav Brzezina Brigitu Kolčavovou Sirkovou a Jiřího Chvojku z fakulty textilní docenty. Dnes převzal jmenovací dekret Adam Hotař z fakulty strojní.

Doc. Ing. Brigita Kolčavová Sirková, Ph.D., je odbornou asistentkou na katedře technologií a struktur Fakulty textilní TUL a od roku 2012 je vedoucí této katedry.

Habilitační práci vypracovala na téma „Struktura a vlastnosti listových a žakárských tkanin“. Její habilitační přednáška měla téma „Konstrukce 2D a 3D žakárských tkanin“. V pondělí 28. června ji rektor Miroslav Brzezina jmenoval docentkou v oboru textilní technika a materiálové inženýrství.

Doc. Ing. Jiří Chvojka, Ph.D., je odborným asistentem na katedře netkaných textilií a nanovlákenných materiálů Fakulty textilní TUL a od roku 2018 je vedoucím této katedry.

Vypracoval a obhájil habilitační práci na téma „Elektrické zvlákňování: koncept výroby nanovláken a mikrovláken, možné aplikace vlákenných materiálů“ a přednesl habilitační přednášku na téma „Technologie výroby vláken z roztoku nebo taveniny“. Rektor TUL Jiřího Chvojku jmenoval docentem v oboru textilní technika a materiálové inženýrství.

Čerstvým docentům blahopřál také děkan fakulty textilní Vladimír Bajzík, který ocenil především to, že oba docenti habilitovali v technologických oblastech, což je pro fakultu mimořádná událost.

 

 

Dnes dopoledne převzal z rukou rektora jmenovací dekret také Adam Hotař z Fakulty strojní TUL.

Doc. Ing. Adam Hotař, Ph.D., je odborným asistentem na katedře materiálu FS TUL a od roku 2016 také zástupcem jejího vedoucího. Habilitační práci vypracoval na téma Vysokoteplotní oxidační a korozní odolnost slitin na bázi aluminidů železa, název jeho habilitační přednášky zní „Chemicko-tepelné zpracování“.

Byl dnes jmenován v oboru technologie a materiály.

Děkan fakulty strojní Petr Lenfeld dnes připomněl, že je to v krátké době druhá radost v klanu Hotařů a také na fakultě, protože před měsícem obdržel jmenovací dekret docenta také Vlastimil Hotař, vedoucí katedry sklářských strojů a robotiky FS TUL.

V červnu při slavnostním aktu v aule jmenoval rektor Brzezina docenty také Naděždu Petrů z Vysoké školy finanční a správní, a.s., a Radomíra Mendřického z Fakulty strojní TUL.

-pir-

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

dfsf.jpg

Novou kvestorkou TUL je Martina Froschová

Absolventka naší ekonomické fakulty působila posledních 14 let na pozici asistentky kvestora Technické univerzity v Liberci. Zná tedy velmi dobře univerzitní prostředí i příslušnou legislativu.

15. 3. 2024 | Lidé | 538