Fakulta vysílá studenty na pomoc. Na praxi do zdravotnických zařízení jdou dříve

IMG_20200403_133556.jpg
Pomáhali už na jaře, teď jdou na to znovu. Studenti FZS v triážním stanu, koronavirové jaro 2020. Foto: Adam Pluhař/TUL

Dnes začalo svou praxi ve zdravotnických zařízeních nejen v Libereckém kraji 77 studentů fakulty zdravotnických studií. Původně měli na řádnou praxi nastoupit 16. listopadu, vedení fakulty však usoudilo, že šikovné ruce mladých zdravotníků budou v první linii potřeba dříve.

„Jsem velmi rád, že studenti naší fakulty se iniciativně a ochotně zapojují do aktivit zaměřených na snížení dopadů koronavirové pandemie. Činí tak i spontánně, nad rámec jim uložené pracovní povinnosti – ta se týká jen nejvyšších ročníků. Vedení fakulty jim v tom vychází vstříc. Jejich aktivity jim budou započteny do praktické výuky v plné či maximální míře, jak to jen legislativa umožňuje,” říká děkan Fakulty zdravotnických studií Technické univerzity v Liberci (FZS) Karel Cvachovec.

Na svou praxi dnes v předstihu nastupuje 51 studentů 2. ročníku studijního programu Zdravotnický záchranář a 26 studentů studijního programu Všeobecná sestra.

Nastupují do nemocnic v Liberci, Jablonci nad Nisou, České Lípě, Jilemnici, Mladé Boleslavi, ale i v Praze, Ústí nad Labem či Karlových Varech, seznam čítá 14 nemocničních zařízení.

Dále studenti nejvyšších ročníků FZS jsou stále k dispozici na seznamu těch, kteří mohou být povoláni státem, seznam má k dispozici liberecký krajský úřad. 

Spolu s těmi, kteří jsou na praxi už od začátku semestru, je ve zdravotnických zařízeních nyní k dispozici 144 studentů Fakulty zdravotnických studií TUL.

Radek Pirkl

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

dfsf.jpg

Novou kvestorkou TUL je Martina Froschová

Absolventka naší ekonomické fakulty působila posledních 14 let na pozici asistentky kvestora Technické univerzity v Liberci. Zná tedy velmi dobře univerzitní prostředí i příslušnou legislativu.

15. 3. 2024 | Lidé | 534