Golfový turnaj TUL a Hospodářské komory ČR prověřil nervy i výdrž akademiků a podnikatelů

TUL_web_15.jpg
Golfového turnaje Chamber Challenge Golf Tour 2020 na hřišti Ypsilon v Mníšku u Liberce se zúčastnilo 92 hráčů. Foto: Vít Černý, TUL

Akademici z českých vysokých škol i podnikatelé změřili odhad, přesnost a pevnost nervů na tradičním golfovém turnaji Chamber Challenge Golf Tour 2020. Na hřišti Ypsilon v Mníšku u Liberce jej uspořádala Technická univerzita v Liberci spolu s Hospodářskou komorou ČR a Svazem vinařů České republiky.

Tour se hraje na sedmi hřištích od června do října. Turnaj spolupořádaný naší univerzitou je pátým v řadě. „Turnaj už je tradicí. Je to skvělá příležitost neformálně se potkat nejen s kolegy akademiky. Letos navíc vyšlo krásné počasí, takže věřím, že si ho všichni užili,“ zhodnotil rektor TUL Miroslav Brzezina.

V kopcovitém terénu golfového hřiště Ypsilon letos soutěžilo 92 hráčů. „Návštěvnost všech turnajů je vždy velmi vysoká. Hřiště v Mníšku, myslím, patří k nejhezčím v republice, zároveň je technicky velmi náročné. I sem přijel značný počet hráčů. Turnaj dal rozhodně všem zabrat. Nejen kvůli zdejším kopečkům, ale i kvůli značnému horku,“ řekl viceprezident Hospodářské komory ČR Michal Štefl. Podle něj dochází na turnajích ke vzájemnému sepětí podnikatelské a akademické sféry. „Turnaj je také příležitostí, aby se účastníci seznámili v nepracovní atmosféře s aktivitami hospodářské komory,“ vysvětlil Michal Štefl přínosy turnaje.

Green "nepatřil" jen akademikům a podnikatelům. V úmorném parnu odehrával míčky třeba i trojnásobný olympionik Petr Koukal, jenž je novým předsedou Českého badmintonového svazu. „Přál bych si, aby se i badminton stal společenským sportem. Na podobných golfových turnajích se učím, jak přitáhnout víc lidí i k našemu sportu. Golfu se to daří,“ uvedl Petr Koukal.

Součástí turnaje byla i golfová akademie. Odpaly nebo puttování si pod vedením trenéra zkoušeli také někteří zaměstnanci TUL. „Golf jsem chtěl zkusit. Rozhodně by mě lákalo projít jednou celé hřiště, ale soutěžně si na to netroufám. Možná někdy v budoucnu, až budu mít jistější údery,“ zasmál se děkan Fakulty mechatroniky, informatiky a mezioborových studií TUL Zdeněk Plíva.

Golfové akademie se plánoval zúčastnit i rektor Miroslav Brzezina, trénink ale nakonec musel vynechat kvůli pracovním povinnostem. Odpoledne ale už předával ceny nejlepším golfistům.

A jak turnaj dopadl? V kategorii společná HCP 0-17 zvítězil Bohuš Palovič. První místo v kategorii 17,1-25 získal Vojtěch Štorc. Kategorii 25,1-54 dominoval Karel Kotera jun.

Adam Pluhař

 

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

dfsf.jpg

Novou kvestorkou TUL je Martina Froschová

Absolventka naší ekonomické fakulty působila posledních 14 let na pozici asistentky kvestora Technické univerzity v Liberci. Zná tedy velmi dobře univerzitní prostředí i příslušnou legislativu.

15. 3. 2024 | Lidé | 543