Naprogramuj si prázdiny! Nabíráme děti do letních kurzů zaměřených na programování aplikací a robotů

Vítězové kategorie Robot pomocník lidí mladší žáci Martin DANIELIS – Lukáš SASKA z Lomnice nad Popelkou.JPG
Naprogramuj si prázdniny. Letní kurzy programování robotů pro děti.

V červencových a srpnových termínech nabízí liberecká univerzita kurz Programování v jazyku Scratch pro děti ze 3.–5. tříd základních škol a kurz Programování LEGO robotů pro 5.–7. třídu základních škol.

V kurzu programování v jazyku Scratch si děti pomocí tohoto jazyka vytvoří hry, bláznivé i užitečné aplikace, a dokonce se je pokusí propojit s dalšími věcmi a zařízeními kolem sebe.

„Nebude se sedět jenom za počítačem, plánujeme být s dětmi také venku,“ říká Miloš Hernych, hlavní garant letních příměstských kurzů pořádaných Fakultou mechatroniky, informatiky a mezioborových studií Technické univerzity v Liberci.

Termín: 26.–30. července 2021.

V kurzu zaměřeném na LEGO roboty se děti naučí pracovat s programem LabView, ve kterém budou své roboty programovat. Důležitou součástí bude práce se senzory robota. „Kurz nevyžaduje předchozí znalosti, pouze logické myšlení a chuť programovat roboty,“ říká Miloš Hernych.

Termíny:

12.–16. 7. 2021
2.–6. 8. 2021
23.–27. 8. 2021

Oba typy kurzů se konají formou příměstského tábora vždy od 8.00 do 15.00 hodin v sídle fakulty v Hálkově ulici a v přilehlém kampusu.  

Cena týdenního kurzu je 2300 Kč, v ceně je i oběd v univerzitní jídelně.

„Teď máme volných ještě asi 30 míst," říká Miloš Hernych a dodává, že při organizaci kurzu budou zohledněna a dodržena veškerá hygienická a epidemiologická opatření platná v době jeho pořádání.

Více informací a přihlašovací formuláře najdete na webu Stansevedcem.tul.cz.

-pir-

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

dfsf.jpg

Novou kvestorkou TUL je Martina Froschová

Absolventka naší ekonomické fakulty působila posledních 14 let na pozici asistentky kvestora Technické univerzity v Liberci. Zná tedy velmi dobře univerzitní prostředí i příslušnou legislativu.

15. 3. 2024 | Lidé | 538