Noste respirátory i tam, kde probíhá výuka v menších počtech, vyzývá rektor

Vládním usnesením se ode dneška mění pravidla pro výuku. Respirátor musí nosit studenti a vyučující tam, kde je v místnosti více jak 50 studentů. Rektor TUL Miroslav Brzezina ovšem vyzývá k větší obezřetnosti.

 „Apeluji na studenty i zaměstnance, aby nosili respirátory ve výuce vždy, bez ohledu na počet lidí v místnosti. Samozřejmě pokud to charakter výuky umožňuje,“ říká rektor Technické univerzity v Liberci Miroslav Brzezina.

Dodává, že k této výzvě ho vede prostá úvaha: počet například dvaceti nebo třiceti studentů bez respirátorů v malé posluchárně může být z hlediska přenosu viru větším rizikem než padesát jedna studentů s nasazenými respirátory ve velké posluchárně a s většími odstupy mezi sebou.

„Situace se zhoršuje, počty nakažených rostou. Nošení respirátoru ve výuce je, myslím si, minimum projevené ohleduplnosti, která pomůže lépe chránit zdraví nás i našeho okolí,“ dodává rektor.

-pir-

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

dfsf.jpg

Novou kvestorkou TUL je Martina Froschová

Absolventka naší ekonomické fakulty působila posledních 14 let na pozici asistentky kvestora Technické univerzity v Liberci. Zná tedy velmi dobře univerzitní prostředí i příslušnou legislativu.

15. 3. 2024 | Lidé | 534