Novoroční zdravice rektora Miroslava Brzeziny

Vážené kolegyně, vážení kolegové, milé studentky, milí studenti, novoroční přípitek by se měl nést v optimistickém duchu. Přiznám se, těžko se mi hledá takové rozpoložení, protože to, co celý svět prožívá, růžové není, a bohužel to není jen špatný sen, který úderem prvních vteřin roku 2022 pomine.

S pandemií se budeme potýkat delší dobu a přičtou se k ní ještě ekonomické dopady. O výrazném zdražení energií v tomto novém roce ani nemluvě. Připravme se na to, pokud to jen jde.

Dobře, řeknete si, a přeci jen něco pozitivního byste neměl, pane rektore?

Měl. A není toho málo. Zatím se podařilo na vysokých školách udržet prezenční výuku, což je výrazný posun oproti loňskému roku. Potěšující je také to, že počty našich studentů a zaměstnanců zasažených covidem se drží na nízké úrovni a nezaznamenali jsme zatím ani žádné výrazné skokové nárůsty těchto počtů.

Z jiných soudků: máme po dlouhých letech návrh uceleného vizuálního stylu Technické univerzity v Liberci, který už zapracováváme. Daří se i spouštět chystané stavební a rekonstrukční práce, i když to také vlivem pandemie a s ní souvisejících změn na stavebním trhu trvalo podstatně déle. Zřídili jsme centrum pro podporu transferu technologií, zavádíme nový antiplagiátorský systém a máme na univerzitě ombudsmana.

Vlastně podařilo se toho dost dobrého v roce plném omezení. A to dává naději, že rok, na jehož prahu právě stojíme, i když nemá zrovna nejlepší startovní pozici, přinese také mnoho dobrého a bude vydařený.

Přeji Vám především to, abyste rok 2022 prožili ve zdraví a spokojenosti

Miroslav Brzezina
rektor Technické univerzity v Liberci

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

dfsf.jpg

Novou kvestorkou TUL je Martina Froschová

Absolventka naší ekonomické fakulty působila posledních 14 let na pozici asistentky kvestora Technické univerzity v Liberci. Zná tedy velmi dobře univerzitní prostředí i příslušnou legislativu.

15. 3. 2024 | Lidé | 541