Přihlaste se do Falling Walls Lab. Soutěže, která propojuje vědce i podnikatele

pavlina_jachimova_foto-232-2.jpg
Mezinárodní formát soutěže Falling Walls chce propagovat výjimečné myšlenky a globálně propojovat nadějné vědce a podnikatele ze všech oblastí. Zdroj: Falling Walls Lab

Jsi student, začínající vědec nebo startuješ vlastní byznys? Máš v hlavě skvělý projekt a dokážeš ho prezentovat anglicky ve třech minutách? Přihlas se do mezinárodní soutěže Falling Walls Lab Czech Republic 2022, vyhraj účast na celosvětovém finále a finanční odměnu 1 000 EUR.

Vše o soutěži se zájemci dozvědí 26. dubna od 10.00 do 12.30 hodin v místnosti G 313 budovy G Technické univerzity v Liberci. Chybět nebudou zástupci hlavních organizátorů a přítomna bude i Markéta Klíčová – studentka TUL a finalistka Ceny publika z mezinárodního finále Falling Walls v Berlíně 2018. O výzkumu a úspěchu Martéty Klíčové jsme psali.

V rámci prezentace budou představena i stipendia Německé akademické výměnné služby (DAAD) a možnosti studia a bádání v Německu.

Co je podstatou soutěže?

Mezinárodní formát soutěže Falling Walls chce propagovat výjimečné myšlenky a globálně propojovat nadějné vědce a podnikatele ze všech oblastí.

Soutěž probíhá tak, že účastníci představí anglicky svůj výzkumný záměr, byznys plán nebo občanskou iniciativu publiku a odborné porotě. Prezentace nesmí přesáhnout tři minuty. Nezáleží na tom, zda se jedná o téma z výpočetní techniky, medicíny, ekonomie nebo strojového inženýrství, jestli mluvčí hovoří o filosofii, umění nebo zemědělství. Soutěž je otevřená každému, kdo je o svém nápadu přesvědčen a dokáže o něm přesvědčit i ostatní. Vítáni jsou studenti všech stupňů.

České národní kolo mezinárodní soutěže Falling Walls proběhne 13. září 2022 v prostorách Národní technické knihovny v Praze od 17.00 hod. Start přihlášek je 30. dubna 2022. Více informací.

Organizátory soutěže jsou: Národní technická knihovna, Německá akademická výměnná služba (DAAD) a Velvyslanectví SRN v Praze. Sponzoring partnerem je společnost xITEE, dalšími partnery jsou: CzechInvest, Česko-německá obchodní a průmyslová komora a Technologická agentura ČR. Akademičtí partneři jsou: Technická univerzita v Liberci, Univerzita Karlova a CEITEC Vysoké učení technické v Brně.

Záštitu nad akcí převzalo Ministerstvo školství, mládeže a tělovýchovy a ministryně pro vědu, výzkum a inovace Helena Langšádlová.

- ad -

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

dfsf.jpg

Novou kvestorkou TUL je Martina Froschová

Absolventka naší ekonomické fakulty působila posledních 14 let na pozici asistentky kvestora Technické univerzity v Liberci. Zná tedy velmi dobře univerzitní prostředí i příslušnou legislativu.

15. 3. 2024 | Lidé | 542