Univerzitní náměstí zaplní nejnovější škodovky i studentská oslava TULfest

škoda pro web.jpg
Škoda Day Roadshow se bude v pondělí 4. října poprvé v jeden den doplňovat se studentským TUL Festem. Ilustrační foto: Adam Pluhař, TUL

Nejnovější nablýskané elektromobily značky ŠKODA AUTO i vývojáři koncernu a jeho experti budou čekat na návštěvníky letošní ŠKODA DAY Roadshow v pondělí 4. října na Univerzitním náměstí. Oblíbená akce se bude poprvé v jeden den doplňovat se studentským TULfestem.

Roadshow startuje v 9 hodin a do cíle se dostane v 15 hodin. „Věříme, že díky spojení s TUL Festem dorazí na roadshow ještě víc studentů. Je to jedinečná šance prozkoumat detaily vozů nebo si popovídat s odborníky o tom, jak probíhá vývoj vozu budoucnosti. Stánky si nebudou nijak konkurovat ani překážet,“ říká děkan Fakulty strojní TUL Petr Lenfeld.

Škodovácká roadshow, jež se koná pod záštitou Fakulty strojní TUL, přinese letos spoustu podnětů pro zájemce o elektromobilitu. Návštěvníci se mohou těšit na nejnovější elektrické i plug-in hybridní vozy ŠKODA AUTO, ale i na děkanem zmíněné informace o vývoji vozu budoucnosti. Vystavená auta budou také přístupná k podrobnému prohlédnutí částí vozů jako jsou baterie, elektromotory nebo chytrá elektronika.

„Roadshow je ukázkou dobré dlouhodobé spolupráce fakulty strojní se ŠKODOU AUTO. Pro škodovku jsme strategickou partnerskou univerzitou a úzce kooperujeme i při vzdělávání našich studentů. Díky ŠKODĚ AUTO jsme ostatně před dvěma lety vybudovali unikátní laboratoř UNI.Lab,“ zhodnotil děkan Lenfeld.

Laboratoř UNI.Lab v budově G posílila možnosti fakulty ve vzdělávací a výzkumné činnosti. Studentům také nabízí možnost poznat a na částech nejnovějších škodováckých vozů si vyzkoušet si praktické činnosti z vývoje a výroby automobilů.

Od 12 hodin v UNI.Labu začíná přednáška Václava Růžka Elektromagnetická kompatibilita moderních vozidel.

TULfest nabídne hudbu, sport a poprvé i virtuální hry

Studentská oslava zahájení nového akademického roku TULfest navazuje v ploše Univerzitního náměstí na škodováckou roadshow od 16 hodin. Akce bude plná dobrého jídla i pití, zábavy, hudby a informací o možnostech studentského spolkového života.

Studentskou akci otevře od 16.30 TUL band, posluchači se mohou také těšit na skupiny One&Half, Počátky a od 21.00 na The Scoffers.

Představí se spolky a univerzitní projekty jako TULab, Student Business Club, Kariérové centrum, ESN a další. Bohatý bude i doprovodný program.

V 19.30 sehraje v aule divadelní spolek ÚNOS představení Sněhur a trpaslice. S nabídkou sportovních aktivit se představí Akademické sportovní centrum (ASC), k vidění bude studentská formule fakulty strojní. Studenti si také mohou vyzkoušet hraní počítačových her a přihlásit se do univerzitních e-sportovních týmů.

„Díky spolupráci s partnerem TULfestu – firmou LanCraft, budeme mít poprvé gaming zónu s virtuální realitou. Studenti si budou moci zahrát nejrůznější hry a zasoutěžit si o dva poukazy na půjčení virtuální reality od zážitkové agentury Adrop,“ zve za studentské pořadatele TULfestu Lucie Hynčicová.

ASC bude studentům k dispozici s informacemi o aktuální nabídce pravidelných aktivit. Návštěvníci stánku sportovního centra si budou moci také zasoutěžit. „Hlavní soutěž o permanentku dle vlastního výběru bude v jízdě na AirBike-u. Soutěžit se bude o to, kdo spálí nejvíc kalorií za třicet sekund. Dále budeme mít krátké ukázky pohybových aktivit – jumpingu, powerjógy, kruhového tréninku nebo bodyworku. Prvních třicet aktivních účastníků dostane jeden vstup do ASC zdarma. Budeme mít i drobné soutěže o jednotlivé vstupy,“ nastínila sportovní program Petra Čaplová z Katedry tělesné výchovy FP TUL.

V kampusu se bude soutěžit například také s univerzitním hokejovým týmem v přesnosti střel na branku.

Studenti prvních ročníků nepřijdou zkrátka. „Pro prvních dvě stě prváků máme připraven uvítací balíček. Najdou v něm drobné slevy od partnerů a pivo od Rohozce. To si budou moci vyzvednout na našem infostánku. Tam se zároveň, a to nejen prváci, mohou osvěžit limonádou od Kitlu zdarma,“ navnazuje na TULfest Lucie Hynčicová.

Adam Pluhař

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce