Zemřela Anděla Landorová. Bývalá pracovnice katedry financí a účetnictví Ekonomické fakulty TUL

Ekonomická fakulta TUL s hlubokou lítostí oznamuje, že dne 11. 12. 2020 zemřela ve věku 93 let paní Prof. Ing. Anděla Landorová, CSc.. Bývalá členka katedry financí a účetnictví Ekonomické fakulty TUL.

Na Ekonomické fakultě TUL působila v letech 1993 – 2018, kam přešla ze svého předchozího pracoviště na Univerzitě Karlově v Praze. Na katedře působila nejdříve jako řádný člen katedry a později přešla do externí spolupráce. Odborně se zaměřovala na finance a bankovnictví. V těchto vědních disciplínách získala vědecké a akademické hodnosti.

Její vědecké a pedagogické působení zahrnuje  celou řadu odborných článků, recenzí a učebních textů. Svoji odbornost si prohlubovala na vědeckých stážích na zahraničních univerzitách a bankách. Dlouhodobě spolupracovala se Státní bankou československou, s odborem pro metodiku.

Získané zkušenosti a znalosti uplatňovala při výuce. Za svoji vědecko-pedagogickou činnost obdržela řadu ocenění.

Katedře financí a účetnictví Ekonomické fakulty pomohla k odbornému rozvoji jak v pedagogické, tak vědecko-výzkumné činnosti.

Svojí neutuchající energií i lidským a férovým přístupem si získala náklonnost, respekt a trvalou vzpomínku.

Paní profesorko, děkujeme, že jsme s Vámi mohli spolupracovat.

Čest Vaší památce!

Kolektiv katedry financí a účetnictví, Ekonomická fakulta TUL

- red -

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

dfsf.jpg

Novou kvestorkou TUL je Martina Froschová

Absolventka naší ekonomické fakulty působila posledních 14 let na pozici asistentky kvestora Technické univerzity v Liberci. Zná tedy velmi dobře univerzitní prostředí i příslušnou legislativu.

15. 3. 2024 | Lidé | 541