Změna: Architekt Mark Johnson bude přednášet na TUL až v dubnu!

httpcivitasinc_com.jpg
Mark Johnson. Zdroj: civitasinc.com

Je autorem návrhu přestavby letiště v americkém Denveru a v současnosti mimo jiné pracuje v České republice na strategii rozvoje území letiště Václava Havla v Praze. Mark Johnson měl přednášet na TUL tento týden, Z ORGANIZAČNÍCH DŮVODŮ SE ALE AVIZOVANÁ PŘEDNÁŠKA ODKLÁDÁ NA DUBEN. Konrétní termín upřesníme také na T-UNI!

Mark Johnson z denverského ateliéru Civitas se zabývá souvislostmi oborů plánování, urbanistického navrhování a lidského zdraví, aby odborníci lépe porozuměli tomu, jak jejich vlastní znalosti a zkušenosti z praxe mohou přispět k lepší budoucnosti.

Projekty krajinářského architekta a urbanisty Marka Johnsona zahrnují sociální, ekonomické i přírodní systémy. Jeho práce se zaměřuje na znovuvyužití brownfieldů a zanedbaných lokalit. Kombinuje redesign infrastruktury, dopravy, územního plánu, veřejného prostoru a environmentálních systémů pro transformaci celých městských částí. Mezi jeho významné realizace patří přestavba letiště Stapleton v Denveru, územní studie revitalizace řeky Los Angeles, Muzeum Park Miami a Embarcadero v San Diegu. V posledních letech s pražským Institutem plánování a rozvoje spolupracoval na strategii rozvoje území Mezinárodního letiště Václava Havla v Praze, v Brně se podílel, ve spolupráci s Kanceláří architekta města, na strategii rozvoje území tzv. Jižního Centra.

V zimním semestru v roce 2019 působil Mark Johnson jako externí pedagog na Fakultě umění a architektury TUL (FUA).

Na přednášku Designing the Future Cityfor Human and Global Health / Plánování města budoucnosti – vstříc našemu a světovému zdraví zvou FUA a Kancelář architektury města Liberce všechny zájemce o architekturu a urbanismus.

Sledujte facebookovou událost.

-pir-

s použitím tiskové zprávy FUA TUL

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

dfsf.jpg

Novou kvestorkou TUL je Martina Froschová

Absolventka naší ekonomické fakulty působila posledních 14 let na pozici asistentky kvestora Technické univerzity v Liberci. Zná tedy velmi dobře univerzitní prostředí i příslušnou legislativu.

15. 3. 2024 | Lidé | 540