Mezinárodní zkoušky z angličtiny TOEIC pro všechny studenty

ESN_25 let 073.jpg
V mezinárodním prostředí certifikát TOEIC uplatníte

Nejžádanější jazykovou zkoušku na trhu práce – mezinárodní certifikát Test of English for International Communication (TOEIC) – mohou v únoru získat všichni studenti Technické univerzity v Liberci.

Zkoušky TOEIC se zaměřují na hodnocení jazykových dovedností potřebných v mezinárodním pracovním prostředí. Každoročně je skládá více než sedm milionů zájemců, certifikát uznávají tisíce podniků na celém světě jako objektivní hodnocení znalosti angličtiny.

Bodové hodnocení vypovídá o schopnostech komunikovat v různých oblastech podnikání při běžných pracovních činnostech. Výsledné skóre v rozsahu 10 až 990 bodů je srovnatelné s Jednotným evropským referenčním rámcem hodnocení jazykových znalostí v rozsahu A1 až C1. Test je určen pro osoby připravující se na vstup do pracovního prostředí, pro uchazeče o vzdělávání poskytované v angličtině (například program Erasmus+), pro pracující v různých oblastech managementu a prodeje i technickým pracovníkům v mezinárodním obchodu, kteří komunikují v angličtině, při navazování mezinárodní spolupráce nebo na konferencích a veletrzích.

Anglická sekce katedry cizích jazyků při naší univerzitě se stala akreditovaným pracovištěm zajišťujícím administraci zkoušek TOEIC Listening and Reading s certifikátem poté, kdy v únoru 2015 Technická univerzita v Liberci uzavřela smlouvu o obchodním partnerství s holandskou společností ETS Global. Zřízení akreditovaného pracoviště pro tyto mezinárodní zkoušky je součástí spolupráce s holandským partnerem.

Jako první si mohli testy TOEIC vyzkoušet studenti závěrečného ročníku bakalářského studia ekonomické fakulty. Zájem byl veliký: v dubnu 2015 testy TOEIC Listening and Reading psalo 110 studentů. Nejvíce studentů dosáhlo úrovně B1 (62 studentů) a B2 (39 studentů).

V květnu loňského roku testy psalo 30 studentů prvního ročníku magisterského programu ekonomické fakulty. Dosáhli opět výsledků různých úrovní v rozmezí A2 až C1.

V tomto akademickém roce 2015/2016 se nabídka testování rozšiřuje i na ostatní fakulty a skládat ji mohou všichni zapsaní studenti anglického jazyka. Zkoušky TOEIC připravuje anglická sekce na 17. a 18. února, zvýhodněnou platbu za zkoušky je potřeba uhradit do 15. ledna 2016. Bližší informace získají zájemci od svých vyučujících angličtiny a průběžně také z webových stránek anglické sekce katedry cizích jazyků.

Stanislava Pavlíková

- redakčně upraveno -

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce