Majáles na druhou

Liberec letos zažije majálesy dva. Kromě tradičního hudebního festivalu na kolejích, se bude konat také několikadenní majáles ve městě. Jeho součástí bude i průvod s královnou a králem majálesu.

Na harcovských kolejích vystoupí 1. května devět kapel, Dj a divadlo. „Program bude velmi pestrý. Jako hlavní hvězda večera vystoupí ve 19:30 skupina První Hoře,“ říká organizátor harcovského majálesu Vít Suchomel.

Tekkirk sound systém a hosté spustí svou produkci na Harcově od 13.00 hodin. Koncerty na hlavní stage zahájí ve 14.30 TULBand. V restauraci Vácha se můžete těšit na univerzitní divadelní spolek Únos – své „Hovory s ledničkou“ tu zahájí v 17.00 hodin.

Další majáles zažije krajské město ve dnech 4.–7. května. Organizuje ho spolek Kultura, spolu se Studentskou unií Technické univerzity v Liberci za podpory města Liberce a Libereckého kraje, univerzity a klubu Bunkr. Jeho součástí bude studentský průvod s králem a královnou majálesu a koncerty před radnicí. Majáles Liberec 2017 se prolne s festivalem současného divadla WTF.

Kromě zábavy na něm najdou návštěvníci i stánky, ve kterých se budou prezentovat a otázky zodpovídat fakulty Technické univerzity v Liberci.

Tento majáles začne ve čtvrtek 4. května v 18.00 hodin před radnicí open-air tančírnou, ke které od 19.00 hodin zahraje Big`O`Band. Studentský průvod projde městem v sobotu 6. května dopoledne. Start je v 11.00 hodin na Husově ulici, cíl je opět před libereckou radnicí. Tam by měli král a královna majálesu převzít od primátora na dva dny klíče od města.

Majáles ve městě zve také na vystoupení kapely Tatabojs, Paulieho Garanda, kapely Jarret i TULBandu. Kompletní program najdete zde.

Studentská unie zároveň vyzývá, ať se hlásí zájemci o roli krále majálesu. Adeptky na královny jsou již dvě, chybí k nim ovšem mužský doprovod. Více zde

-pir-

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

dfsf.jpg

Novou kvestorkou TUL je Martina Froschová

Absolventka naší ekonomické fakulty působila posledních 14 let na pozici asistentky kvestora Technické univerzity v Liberci. Zná tedy velmi dobře univerzitní prostředí i příslušnou legislativu.

15. 3. 2024 | Lidé | 541