Absolventské práce designérů v Severočeském muzeu

Své absolventské práce vystavují studenti katedry designu na tradiční výstavě Bakalaureáty v Severočeském muzeu v Liberci. Vernisáž s módní přehlídkou se konala ve středu 31. května.

Letošní Bakalaureáty jsou součástí programu oslav 25. výroční založení katedry designu se zaměřením na oděvní a textilní tvorbu na naší fakultě textilní a zároveň připomenutím 15 let studijního zaměření Sklo a šperk na této katedře. Připomněla to v úvodu vedoucí katedry Renata Štorová, která vzápětí pozvala také na další bod programu oslav.

„Ještě v tomto semestru uspořádáme v libereckém obchodním centru Delta módní přehlídku. Konat se bude 15. června. Všechny příznivce módy a katedry designu tímto srdečně zvu,“ zakončila svou řeč v úvodu přehlídky Bakalaureáty 2017 Renata Štorová.

Předtím ještě vyhlásila Cenu děkanky a Cenu Nadace Preciosa udělené tvůrkyním z řad letošních absolventů. Cenu děkanky fakulty textilní získala Karolína Babuská za své nástěnné tapisérie, Cenu Nadace Preciosa získala absolventka zaměření Sklo a šperk Alena Dvořáková.

„S cenou jim náleží také finanční odměna, obě studentky ale musí svou práci nejprve obhájit,“ dodala Renata Štorová.

Pedagog katedry Oldřich Palata k tomu podotkl, že studenti budou své práce v následujících dnech obhajovat přímo v prostorách téměř 120letého Severočeského muzea.

„Zkušební komise bude výstavou procházet stejně jako dnes vy a přímo v jejím středu budou studenti své práce obhajovat. Jejich první komisí tak budete dnes vy, jejich kolegové, přátelé a rodiče, kteří přispějete svým názorem, svými otázkami,“ řekl Oldřich Palata.

Výstava bakalářských prací studentů katedry designu Bakalaureáty 2017 bude v Severočeském muzeu v Liberci k vidění i pro širokou veřejnost do 10. června.

Radek Pirkl

 

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce