Mezinárodní trienále představuje také práce studentů

Pět výstav prací autorů a škol z dvanácti zemí představuje letošní Mezinárodní trienále skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou. Součástí je i výstava studentských prací A.TO.MY!, kterou můžete zhlédnout v univerzitní Galerii N.

Tipem na letní výlet může být návštěva výstav Mezinárodního trienále skla a bižuterie Jablonec 2017, které v Jablonci nad Nisou začalo 24. června a bude na pěti výstavních plochách otevřeno až do podzimu.

„Také letos se Jablonec nad Nisou na několik měsíců změní v místo zaslíbené sklu, bižuterii a šperku. Stálé expozice muzea doplní aktuální výstavy po celém městě věnované užitkovému a dekorativnímu sklu, designu, uměleckému sklu, studentským vizím či high-tech produktům,“ uvedla ředitelka pořádajícího Muzea skla a bižuterie v Jablonci nad Nisou Milada Valečková.

Jednou z výstav je i tradiční mezinárodní přehlídka studentských prací A.TO.MY!, na které jsou zastoupeni svou tvorbou také studenti naší katedry designu fakulty textilní. Výstava je k vidění v univerzitní Galerii N v jablonecké Jehlářské ulici (vedle divadla) do 3. září 2017.

Galerie N je otevřena denně od 10.00 do 12.00 a od 13.00 do 17.00 hodin.

Kromě našich studentů se na výstavě svou prací představují také studenti dvacítky středních a vysokých škol ze Slovenska, Maďarska, Polska, Německa a Bulharska.

V hlavní budově muzea je k vidění výstava Trendy. Design. Produkce, která je ukázkou prací 80 českých i zahraničních sklářských podniků, bižutérních firem a designérských značek, které známe z českého trhu.

Ve stálých expozicích jabloneckého muzea skla a bižuterie je k vidění také výstava Redesign, která představuje výsledek spolupráce jabloneckého muzea se zlínskými studenty.

Expozice Materiál: Sklo návštěvníky seznamuje s technologicky a technicky specifickými a inovativními sklářskými výrobky. Vidět ji můžete v jabloneckém Eurocentru.

Kostel sv. Anny hostí výstavu NO LIMITS, na níž je zastoupena tvorba 25 českých sklářských výtvarníků-pedagogů.

Jablonecké trienále končí 29. října 2017.

-pir-

s použitím TZ Muzea skla a bižuterie v Jablonci n. N.

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

dfsf.jpg

Novou kvestorkou TUL je Martina Froschová

Absolventka naší ekonomické fakulty působila posledních 14 let na pozici asistentky kvestora Technické univerzity v Liberci. Zná tedy velmi dobře univerzitní prostředí i příslušnou legislativu.

15. 3. 2024 | Lidé | 541