Dny evropského dědictví otevřou také univerzitní laboratoře

Komentované prohlídky laboratoří v budovách G a L v univerzitním areálu na Husově ulici budou startovat tuto sobotu 8. září každou půlhodinu v čase od 12.00 do 17.00 hodin.

Dny evropského dědictví letos zvou také na Technickou univerzitu v Liberci. V laboratořích budov L a G, které jsou hned vedle sebe v kampusu u Univerzitního náměstí, bude k vidění elektromobil, nanokolovrat, virtuální realita a laboratoře svařování a lepení.

V Liberci si budou moci návštěvníci projít také radnici, Valdštejnské domky, kavárnu Pošta či zámek, kde je i s komentářem provede Milan Svoboda z katedry historie FP TUL.

Dny evropského dědictví (European Heritage Days) se konají každoročně v září a otevírají nejširší veřejnosti zdarma brány památek, budov, objektů a prostor, včetně těch, které jsou jinak zčásti nebo zcela nepřístupné.

Na liberecké Dny evropského dědictví naváže v neděli 9. září sousední Žitava, celkem se v obou městech otevřou dveře asi tří desítek budov a zajímavých prostor.

Seznam otevřených budov a možnosti rezervace na prohlídky najdete zde.

-red-

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

dfsf.jpg

Novou kvestorkou TUL je Martina Froschová

Absolventka naší ekonomické fakulty působila posledních 14 let na pozici asistentky kvestora Technické univerzity v Liberci. Zná tedy velmi dobře univerzitní prostředí i příslušnou legislativu.

15. 3. 2024 | Lidé | 540