Volnou technikou nejen s techniky

1280px-1966-01_-_Foto_Dalmas.jpg
Univerzitní běh přes Jizerské hory má dlouhou (černobílou) tradici. Foto: Dalmas/Wikimedia Commons

Tradiční běžkařský přejezd Jizerských hor pořádá v sobotu 23. února fakulta mechatroniky. Trasa povede z Harrachova přes obce Orle a Jizerka do Bedřichova.

„Je předpokládáno poklidné tempo a švitořivá nálada. Není se tedy třeba obávat vyčerpání,“ říká organizátor tradičního běhu Lubomír Slavík a trochu to tím naší redakci takříkajíc zavařil. Nevíme, zda pozvánka na tento běh patří právoplatně do rubriky "Sport".

Pro jistotu pro výkonově naladěné kolegy organizátoři dodávají, že běh není součástí seriálu Ski Classics, takže kdo nezajel dobrý výsledek na nedávné Jizerské 50 nebo nemůže v úvodu března startovat na legendárním Vasově běhu ve Švédsku, body o příštím víkendu v Harrachově nenažene.

Výhodou je, že na techniku nikdo hledět nebude a trať je možné zdolat i s dopomocí. Třeba rodiny nebo přátel.

„Vítáni jsou nejen studenti a zaměstnanci Technické univerzity v Liberci, ale i další spřízněné duše,“ podotýká Lubomír Slavík.

Pokud máte zájem o skupinovou jízdenku, sraz je v 8:20 na libereckém vlakovém nádraží. Pro účastníky je na chatě Pyramida v obci Jizerka zajištěn salónek na oběd.

Bližší informace podá Lubomír Slavík na mailu: lubomir.slavik@tul.cz nebo na lince 3142.

Ta ať to frčí!

-red-

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

IMG_5907-2.jpg

Významnou pražskou památku už čistí světlo

Oči tisíců turistů se už nemusejí dívat na nevzhledný zelený biofilm vrostlý do zdiva Malostranské mostecké věže Karlova mostu na levém břehu Vltavy. Zdivo prošlo v zasažených místech důkladnou očistou a dál už se bude čistit samo. Díky slunečním...

25. 3. 2024 | Věda a výzkum | 385