Objednávky na pytlík na pečivo, který uchová chleba několik dní jako čerstvý, stále přibývají. Věhlas této novinky, kterou pro společnost Invala vyvinuli na naší katedře hodnocení textilií, se úspěšně šíří i za hranice. Nedávno se dostal také do hledáčku redakce časopisu Baking Europe.
Redakce časopisu Baking Europe se sídlem ve Velké Británii už dvanáctým rokem cílí na propojení pekařského průmyslu s nejnovějšími vědeckými a výzkumnými aplikacemi. Je to tištěné i online periodikum uznávané a ceněné jak aktéry potravinářského průmyslu, tak vědeckou komunitou.
Téma z České republiky v časopise nebývá běžně, jestli vůbec. O to větší radost máme, že redakci zaujal Čerstvý pytlík, který pro společnost Invala v.o.s. vyvíjela katedra hodnocení textilií Fakulty textilní TUL pod vedením Romana Knížka.
Článek je v náhledu v příloze.
O Čerstvém pytlíku jsem psali: Pečivo v něm vydrží pět až devět dní jako čerstvé
https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7292853943376728066/
-red-
Další články v rubrice

TUL na EXPO zaujala výzkumem nanomateriálů pro medicínu
Mezinárodní ohlas vzbudil výzkum v oblasti nanotechnologií, který zástupci Technické univerzity v Liberci představili na světové výstavě EXPO 2025 v japonské Ósace. Výzkum prezentovali profesor David Lukáš a docentka Eva Kuželová Košťáková z...

Malí architekti postavili impozantní město snů
Rozlehlé Město snů, v němž dokonce svítí lampy, vytvořily na ploše několika metrů čtverečních děti v rámci příměstského tábora Fakulty umění a architektury TUL. Táborem „Město snů“ děti doslova žily a během týdne samy přicházely s vlastními...

Projekt LIFEPOPWAT získal od Evropské komise titul v sekci cirkulární ekonomika a kvalita života
Projekt LIFEPOPWAT na čištění odpadních vod, které vytékají ze starých skládek pesticidních látek, funguje na lokalitě v Česku a Polsku a čistí toxické vody se skoro 100% účinností. Teď výsledky projektu, který se zrodil na CXI TUL, ocenila...