Pytlík na pečivo z TULky v britském časopise Baking Europe

Objednávky na pytlík na pečivo, který uchová chleba několik dní jako čerstvý, stále přibývají. Věhlas této novinky, kterou pro společnost Invala vyvinuli na naší katedře hodnocení textilií, se úspěšně šíří i za hranice. Nedávno se dostal také do hledáčku redakce časopisu Baking Europe.

Redakce časopisu Baking Europe se sídlem ve Velké Británii už dvanáctým rokem cílí na propojení pekařského průmyslu s nejnovějšími vědeckými a výzkumnými aplikacemi. Je to tištěné i online periodikum uznávané a ceněné jak aktéry potravinářského průmyslu, tak vědeckou komunitou.

Téma z České republiky v časopise nebývá běžně, jestli vůbec. O to větší radost máme, že redakci zaujal Čerstvý pytlík, který pro společnost Invala v.o.s. vyvíjela katedra hodnocení textilií Fakulty textilní TUL pod vedením Romana Knížka. 

Článek je v náhledu v příloze.

O Čerstvém pytlíku jsem psali: Pečivo v něm vydrží pět až devět dní jako čerstvé

https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:7292853943376728066/

-red-

 

Další články v rubrice

2025 - Osaka (docentka EKK) (2).jpg

TUL na EXPO zaujala výzkumem nanomateriálů pro medicínu

Mezinárodní ohlas vzbudil výzkum v oblasti nanotechnologií, který zástupci Technické univerzity v Liberci představili na světové výstavě EXPO 2025 v japonské Ósace. Výzkum prezentovali profesor David Lukáš a docentka Eva Kuželová Košťáková z...

28. 7. 2025 | Události | 375
IMG_3227-2.jpg

Malí architekti postavili impozantní město snů

Rozlehlé Město snů, v němž dokonce svítí lampy, vytvořily na ploše několika metrů čtverečních děti v rámci příměstského tábora Fakulty umění a architektury TUL. Táborem „Město snů“ děti doslova žily a během týdne samy přicházely s vlastními...

12. 8. 2025 | Události | 489

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce