Fotografie, malby a grafiky vystavují studenti U3V

Studenti Univerzity třetího věku (U3V) vystavují v lednu v krajské vědecké knihovně i na krajském úřadě. Zápis do kurzů letního semestru se blíží.

V Krajské vědecké knihovně v Liberci měla včera vernisáž výstava fotografií studentů Univerzity třetího věku při Centru dalšího vzdělávání TUL, kteří tak ukončili pětisemestrové ucelené studium Digitální fotografie a počítačové grafiky. Před vernisáží devět studentů-fotografů převzalo z rukou manažerky U3V Jitky Pacltové a své lektorky Lenky Václavíkové certifikáty o ukončení studia.

Minulý týden zahajovali studenti z U3V také výstavu ve foyer Krajského úřadu v Liberci. Malby, kresby a grafiky, které vznikly v rámci několika let výtvarných kurzů, zde vystavuje 25 tvůrců. Na této vernisáži natáčely reportáže televize Genus a RTM+ (čas 7.30 min.)

Obě výstavy můžete zhlédnout do konce ledna.

Univerzita třetího věku při Technciké univerzitě v Liberci má dnes asi 400 posluchačů, stát se jím může každý, kdo dosáhl věku 50 let a má maturitu. 

Ucelené studium digitální fotografie nabízí U3V již devět let, kurzy malby a grafiky desátým rokem. Z nabídky si můžete vybrat také jazykové kurzy, kurzy zaměřené na počítačovou gramotnost, historii, literaturu, psychologii, sociologii, zdravotní tělocvik a mnoho dalších.

„Zápisy do kurzů se konají v termínu 2.–5. února, při zápisu dostanou zájemci veškeré informace k vybranému studiu,“ říká manažerka U3V Jitka Pacltová.

Radek Pirkl

Možná Vás bude zajímat
Web U3V

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

IMG_9212-2.jpg

»Lékařům dáváme do rukou další rozměr«

Liberečtí chirurgové už nejsou před operacemi odkázáni jen na virtuální snímky zlomených kostí či nádorů, ale připravují se i díky dokonalým anatomickým modelům z 3D tiskárny. Vyrábí je nemocniční oddělení Klinické biomechaniky, za jehož zřízením...

29. 4. 2024 | Lidé | 395