To by měl být výsledek start-upové soutěže! Pouzdro Binder je už na trhu

Běh bez omezení
Nezůstalo jen u nápadu. Binder potkáte ve městě i v lese

Pouzdro pro aktivní běžce Binder znal před rokem jen úzký okruh lidí kolem univerzitní soutěže O nejlepší start-up TUL, kterou Martin Skalník s tímto nápadem vyhrál. Za rok se mu podařilo rozjet výrobu, e-shop a pouzdro s úspěchem prodává.

Pod značkou MASK Gear nabízí Martin na svém e-shopu dva typy pouzder. Je to Konger, ideální pouzdro pro vyznavače parkouru a freerunningu, a Jogger s reflexními prvky pro běžce do lesa i do města.

Binder skýtá šest kapes, kam si může běžec uložit peněženku, klíče, mobil, sluchátka a další nezbytnosti po čas běhu a do kterých má přístup jen jeho nositel.

Důvodem proč se Martin Skalník, student Fakulty umění a architektury TUL, rozhodl pro navržení vlastního zavazadla, uvedl pro T-UNI už kdysi: sám hledal nějaké takové řešení pro svoje aktivity, ale na trhu nic vhodného nebylo. Celý rozhovor čtěte zde.

Soutěž o nejlepší univerzitní start-up vyhrál na konci roku 2016, během jednoho roku se mu podařilo vyřešit ochrannou známku, sehnat šicí firmu, domluvit dodavatele materiálů, založit značku MASK Gear, dopilovat dva finální produkty, spustit vlastní webové stránky a rozjet prodej prvních dvou modelů pouzdra Binder ve vlastním e-shopu na www.maskgear.cz/obchod/. To vše při studiu.

Je to to nejnáročnější, co jsem kdy dělal, ale zároveň prožívám to nejkrásnější období. Když jsem vyhrál soutěž a zjistil, že hlavní cena je 75 tisíc korun, nesmírně mě to nakoplo do práce, bez toho by žádný rozjezd nikdy nenastal,“ dodává k tomu Martin.

Před rokem, rokem a půl znali pouzdro Binder jen účastníci a organizátoři start-upové soutěže, dnes už úspěšně prostupuje do povědomí české běžecké komunity. Například v uznávaném a sledovaném portálu pro běžce Rungo na serveru idnes.cz vydali před pár dny o Binderu kladnou recenzi.

„Mezi hlavní výhody patří absolutní eliminace rizika otáčení pouzdra kolem těla. K této rotaci dochází u většiny tradičních ledvinek a pásků a obzvlášť při delším běhu to dokáže být neuvěřitelně otravné. Odpadá také nepříjemné stažení přes břicho, které může negativně ovlivňovat dýchání,“ píše se v této recenzi. Nebo: „Velkou výhodou je konstrukce z voděodolné tkaniny, která zajistí, že vaše věci zůstanou chráněné před případným deštěm.“

Celou recenzi vycházející z testu Binderu v terénu čtěte zde.

Soutěž O nejlepší start-up TUL, kterou organizuje Student Business Club při Ekonomické fakultě TUL, letos pokračuje čtvrtým ročníkem. Přihlásilo se šestnáct týmů, v zimě při vyhlašování výsledků se dozvíme, zda Martin a jeho pouzdro Binder bude mít na českém či světovém trhu nějakého následovníka.

Radek Pirkl

Možná Vás bude zajímat

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

dfsf.jpg

Novou kvestorkou TUL je Martina Froschová

Absolventka naší ekonomické fakulty působila posledních 14 let na pozici asistentky kvestora Technické univerzity v Liberci. Zná tedy velmi dobře univerzitní prostředí i příslušnou legislativu.

15. 3. 2024 | Lidé | 540