Zaručeně poslední vánoční koncert roku 2016

12189485_842990179147221_6495971042518426157_o.jpg
Vánoční hudební pohoda v podání TULBandu.

Zazní v podání univerzitního big bandu TULBand v termínu, který je diskutabilní, i kdyby se jednalo o koncert novoroční – 25. ledna 2017. Proč?

Ta otázka se nabízí, redakci ji zodpovídá dirigent TULBandu Michal Kašpárek.

„Když TULBand začal už slušně fungovat a měl široký repertoár a za sebou několik koncertů, zhlédli jsme se v amatérském žákovském Big Bandu liberecké ZUŠ pod vedením Rudy Mihulky. V té době to byl možná nejlepší mladý amatérský big band v Čechách. A Ruda Mihulka pořádá každoroční Vánoční jazzový koncert v ZUŠ, tak jsme se mu chtěli vyrovnat a připravovali jsme vlastní vánoční koncert,“ říká k inspiraci dirigent TULBandu a pokračuje:

„Jenže – Vánoce, dárky, semestrální práce… zkrátka jsme to nestihli zorganizovat včas před Vánoci, a tak jsme to posunuli na leden a zalíbilo se nám to. Bude z toho tradice. Jednoduše jsme se rozhodli udělat vánoční koncert v klidu a vyhnout se tak zvýšenému předvánočnímu stresu na straně hráčů i publika.“

Zaručeně poslední vánoční koncert roku 2016 se koná ve středu 25. ledna 2017 od 18.00 hodin v univerzitní aule.

Zazní klasické i moderní big bandové skladby, ale také speciální aranže současných populárních melodií. TULBand zahraje swing a jazz z éry třicátých až šedesátých let, skladby současného pražského jazzmana a skladatele Milana Svobody a představí se i noví zpěváci v nových formacích. Konkrétně se můžeme těšit na písně Toma Jonese, Robbieho Williamse, Adele, Michaela Bublého a dalších.

Součástí programu bude i interaktivní audiovizuální show, vstup na koncert je volný.

-pir-

Možná Vás bude zajímat
TULBand na facebooku

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce