Univerzitní budovy mezi Stavbami století republiky

Harcov_I-1.jpg
Koleje roku 2011, 2013, 2014 teprve ve výstavbě.

Koleje na Harcově, budova rektorátu a budova G jsou ve výběru Staveb století republiky za Liberecký kraj.

Technická univerzita v Liberci má na výstavě hned tři stavby, respektive stavební projekty: areál kolejí na Harcově stavěný v letech 1977–1990, budovu rektorátu a informačního centra otevřenou v roce 2007 a budovu G dostavěnou a otevřenou v roce 2014.

Univerzitní budovy jsou v dobré společnosti, mezi Stavbami století republiky Libereckého kraje jsou i obchodní dům Baťa v Liberci, radnice v Jablonci nad Nisou, kostel Sboru Dr. Jana Farského v Semilech, samozřejmě Ještěd a další architektonické klenoty.

Nakladatelství Foibos Books, které projekt výstav v krajských městech u příležitosti 100. výročí založení Československé republiky iniciovalo, ve spolupráci s Libereckým krajem a Českou komorou autorizovaných inženýrů a techniků sestavily odbornou komisi, která vybrala za Liberecký kraj 50 staveb. Ty budou prezentovány v právě chystané publikaci Stavby století Libereckého kraje.

Výstava představuje asi polovinu z nich. K vidění je v přízemí nákupní galerie Plaza v prostoru před pobočkou ČSOB do 24. června.

-pir-

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce