Aurea Rosa zazpívá v sídle OSN i ve vídeňském Zlatém sále

IMG_8624 - kopie.JPG
Aurea Rosa v Liberci

Pěvecký sbor, který vznikl při Univerzitě třetího věku, odjíždí zítra do Vídně reprezentovat naši univerzitu na The World Peace Choral Festival.

Hlavního letního hudebního svátku ve Vídni se letos zúčastní 45 sborů z různých zemí celého světa.

Zahajovací ceremoniál se uskuteční v katedrále sv. Štěpána ve čtvrtek 26. července. Jednotlivé koncerty zazní po čtyři dny na dalších místech Vídně – kromě kostelů bude také Aurea Rosa zpívat například v sídle OSN a na gala koncertě ve Zlatém sále v Musikverein.

„Na festival jsme si přichystali repertoár písní z české i světové tradice a nazvali jsme jej ,Hudba bez hranicʻ v souladu s názvem jednoho z koncertů ve Vídni, na kterém budeme zpívat,“ říká člen smíšeného sboru Aurea Rosa Tomáš Bitljan.

The World Peace Choral Festival se letos koná devátým rokem za podpory rakouské vlády, města Vídeň, Vídeňského chlapeckého sboru, centra Organizace spojených národů ve Vídni, nevládních organizací, podniků a řady osobností.

Založení smíšeného sboru Aurea Rosa iniciovali sami frekventanti kurzů Univerzity třetího věku. Pod hlavičkou Technické univerzity v Liberci zpívají senioři se sbormistryní Janou Konvalinkovou od února 2017. Sbor je stále otevřen novým zájemcům, v současnosti má okolo 40 členů.

-pir-

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce