Docent Bajzík naváže dalším děkanským obdobím v čele fakulty textilní

cfdvxv.jpg
Děkan Vladimír Bajzík se jmenovacím dekretem od rektora Miroslava Brzeziny.

Rektor Miroslav Brzezina dnes jmenoval Vladimíra Bajzíka děkanem Fakulty textilní TUL. Povede ji do 31. října 2028.

Budu pracovat především v zájmu fakulty tak, aby fungovala, rozvíjela se a vzkvétala, a jsem si vědom toho, že ne pro všechny zaměstnance to bude nejpříjemnější. Například mzdová oblast s nadcházející kohezí je kontroverzní téma, uvedl nově jmenovaný děkan docent Bajzík, který je zároveň absolventem fakulty, již doposud čtyři roky vedl.

Byl jsem pro obě funkční období jediný kandidát, svádí to k myšlence, že napodruhé to má člověk tzv. "v kapse", ale není to tak. Řekl bych, že ucházet se o post děkana podruhé je ještě horší, protože člověk bojuje jenom sám se sebou. Děkuji senátu za důvěru, děkuji panu rektorovi za to, že přijal návrh senátu a jmenoval mě. Pokusím se být v druhém období ještě lepším děkanem a přesvědčit o tom i ty členy senátu, kteří mě nevolili. Abych mohl posunout fakultu vpřed, neobejdu se bez dobré spolupráce se senátem a já se na naši další spolupráci těším,dodal Vladimír Bajzík na dnešním zasedání Akademického senátu FT TUL.

Akademický senát fakulty zvolil Vladimíra Bajzíka kandidátem na děkana na svém červnovém zasedání. Kandidát získal hned v prvním kole tajné volby sedm hlasů, proti nebyl nikdo a dva členové se zdrželi. Druhým děkanským obdobím naváže docent Bajzík 1. listopadu 2024, v čele fakulty bude do 31. října 2028. Na dnešním zasedání oznámil, že má plnou důvěru v tým svých proděkanek a proděkanů, se kterým bude pokračovat také ve druhém funkčním obodobí, pouze se v menší míře změní rozložení jejich agend.

Radek Pirkl

 

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

IMG_4707-4.jpg

Motorkáře pomůže vycvičit neuronová síť

Smutná data hovoří jasně – Česko patří v evropském srovnání v počtu usmrcených motorkářů na milion obyvatel k zemím s nejčernější bilancí. A vědci z TUL nyní chtějí spolu s Asociací autoškol České republiky a Asociací polygonů Autoklubu ČR pomoci...

2. 10. 2024 | Věda a výzkum | 432