I díky vašemu hlasu může získat autonomní modulární platforma z TUL v soutěži Regiostars 2023 Cenu veřejnosti

Team_AnteTUL_2-2.jpg
Team ANTeTUL v prostorách Ústavu pro nanomateriály, pokročilé technolgie a inovace TUL. Foto: archiv Michala Petrů

Projekt ANTeTUL na vývoj samořiditelného užitkového vozidla pro přepravu nákladu v obtížných podmínkách bojuje ve finále evropské soutěže Regiostars 2023 o nejvyšší umístění ve své kategorii a jasno bude v listopadu. Do soutěže, jež oceňuje nejlepší projekty podpořené z evropských fondů, se ale nyní může zapojit každý. Pořadatelé spustili hlasování o Cenu veřejnosti.

Autonomní modulární platforma, na jejímž vývoji čtyři a půl roku pracoval mezioborový univerzitní tým šesti desítek odborníků z Technické univerzity v Liberci, se díky vlastnímu myšlení dokáže sama vyhýbat překážkám a optimalizovat naplánovanou trasu podle aktuální situace. Vozidlo je vybaveno unikátním viděním, které umožňuje zařízení pro rozšířenou realitu. O projektu a účasti v soutěži jsme psali.

Je obrovským úspěchem, že Elektromobilitu ANTeTUL vybrala Evropská komise z rekordních 228 přihlášených projektů mezi 30 finalistů soutěže Regiostars 2023. ANTeTUL nyní soutěží v kategorii „A Connected Europe“, kde má další 4 mezinárodní konkurenty.

Vybrané projekty se střetnou během velkého EURegionsWeek v Bruselu, kde vystoupí před porotou a publikem. Slavnostní vyhlášení vítězů proběhne 16. listopadu během konference INFORM EU v Ostravě.

Posunout autonomní modulární platformu z Technické univerzity v Liberci k zisku Ceny veřejnosti může od 14. září každý, kdo bude hlasovat na tomto odkaze.

Více informací

- ad -

Další články v rubrice

Šaty se vrací do oběhu jako ramínko na šaty. Roman Knížek (vlevo) a Pavel Hendrichovský představují ramínko vyrobené z textilního recyklátu.

Pomůžeme světu zbavit se tun textilního odpadu

Recyklace textilu už nemůže být jednodušší. Celou bundu, kalhoty nebo tričko z bavlny i veškerých syntetických materiálů včetně zipů, knoflíků a druků rozemelete na co nejmenší částečky, směs zalijete pryskyřicí a vylisujete z ní pevnou desku. Tu...

8. 11. 2023 | Věda a výzkum | 868

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce