Napínavé volby se šťastným koncem pro Miroslava Brzezinu

Vítězovi Miroslavu Brzezinovi (vpravo) gratuluje předseda senátu Jan Berki.jpg
Vítězovi Miroslavu Brzezinovi (vpravo) gratuluje předseda senátu Jan Berki

Miroslav Brzezina obhájil post rektora Technické univerzity v Liberci, když dnes získal hlasy 11 akademických senátorů. Josef Šedlbauer získal 8 hlasů.

„Děkuji všem, kteří mě podpořili, a doufám, že ti, kteří pro mě nehlasovali, budou s mou prací spokojeni,“ řekl Miroslav Brzezina po vyhlášení výsledků voleb rektora TUL.

Volby byly dramatické, rozhodlo až čtvrté z pěti možných hlasovacích kol.

„Dobudování areálu kampusu na Univerzitním náměstí a další důležitý úkol je, abychom se zlepšili nebo alespoň udrželi v hodnocení vědy a výzkumu, které bude ke konci mého druhého období zase velmi aktuální,“ vyjmenoval nově zvolený rektor po dnešních volbách úkoly, na které se v dalším funkčním období chce zaměřit. „Chtěl bych se také zasadit o to, aby na škole fungovaly dobré vztahy, a budu usilovat ve spolupráci s krajem a městem o stavbu parkovacího domu,“ dodal vítěz voleb Miroslav Brzezina.

Ve čtvrtém, rozhodujícím, hlasovacím kole dnešních voleb získal doc. RNDr. Miroslav Brzezina, CSc., 11 hlasů z 21 možných. Pro kandidáta, prof. Ing. Josefa Šedlbauera, Ph.D., hlasovalo 8 členek a členů Akademického senátu Technické univerzity v Liberci. Jeden hlas byl neplatný a jeden ze senátorů se v tomto kole zdržel hlasování.

Pokud prezident republiky docenta Brzezinu do funkce jmenuje, povede libereckou univerzitu do 31. ledna 2026. První mandát mu začal 1. února 2018.

Radek Pirkl

 

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce