Novoroční zdravice rektora Miroslava Brzeziny

Milé kolegyně, milí kolegové, vážené studentky, vážení studenti, na nedávném pietním shromáždění za oběti tragických událostí na FF UK, které jsme uspořádali u nás na univerzitě, jsem pocítil, že z nás, z těch několika desítek či stovek zúčastněných, vyzařuje hluboký smutek, ale zároveň velká síla. Síla, která když by se upřela k nějakému společnému pozitivnímu cíli, tak ho musí dosáhnout. Alespoň tak jsem to na těch společných několik tichých minut cítil.

Potěšilo mě to. Jsem přesvědčen, že i proto se piety konají. Je potřeba se rozloučit, zavzpomínat, nějak si to v sobě srovnat, ale zároveň se s tím vykřičníkem v srdci společně podívat do budoucnosti a doufat, že bude lepší, že se budeme příště scházet za příznivějších okolností a z radostných důvodů. Nebo alespoň mnohem častěji než k pietním shromážděním.

Na přetřes přichází v těchto dnech otázka bezpečnosti na vysokých školách. Chtěl bych Vás zde jen krátce ujistit, že o tom s kolegyněmi a s kolegy z vedení TUL jednáme a že si uvědomujeme, že budování bezpečného a přátelského prostředí je základ pro pozitivní rozvoj každé instituce. O případných novinkách a opatřeních v této otázce Vás budeme samozřejmě informovat.

Dámy a pánové, drahé kolegyně a drazí kolegové, v tuto chvíli přeji nám všem rok, který nás ušetří tragických, smutných, šokujících a znervózňujících událostí. Těch bylo v těch posledních letech až až.

Ať se Vám dobře pracuje, studuje a dobře žije. Budu se těšit na každé společné setkání s radostnými důvody

Miroslav Brzezina
rektor Technické univerzity v Liberci

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce