Prohlášení vedení TUL ke zprávám o napadení dívky v blízkosti kolejí

Sociálními sítěmi se šíří zpráva o napadení studentky v blízkosti kolejí. Dívka by podle těchto zpráv měla být hospitalizována na JIP. Vedení TUL ani policie nemají žádné informace, které by takový případ potvrzovaly.

„Policii jsme dnes kontaktovali na základě zpráv o útoku v blízkosti našich studentských kolejí, které se šíří po sociálních sítích. Policie nám potvrdila, že žádný takový útok neřešila a nemá ho hlášený. Zatím vše nasvědčuje tomu, že se jedná o poplašnou zprávu, nicméně nepodceňujeme situaci a prověřujeme i další informace a zdroje,“ říká rektor TUL Miroslav Brzezina.

Vedení TUL zároveň vyzývá kohokoliv, kdo byl případně v posledních dnech svědkem fyzického napadení nebo jakékoliv mimořádné události v blízkosti studentských kolejí na Harcově, aby více neváhal a obrátil se s touto informací buď přímo na Policii ČR, nebo na rektor@tul.cz.

Jsme si vědomi, že šíření těchto nepotvrzených zpráv mohlo zapůsobit negativně, a proto chceme zároveň nabídnout komukoliv z řad našich studujících nebo zaměstnankyň a zaměstnanců TUL služby Psychologické poradny TUL, které mohou čerpat zdarma.

Kontakt najdou zájemci zde: https://www.apc.tul.cz/poradna/psychologicke-poradenstvi.

Vedení TUL

 

Další články v rubrice

Roční kurz jazykové a odborné přípravy pro 15 zahraničních studentů z Ukrajiny a Kazachstánu probíhá už pod hlavičkou Centra celoživotního vzdělávání FP TUL. Foto: Jitka Pacltová

TUL vstupuje do nové éry celoživotního vzdělávání

Od září došlo na Technické univerzitě v Liberci k významné změně v organizaci celoživotního vzdělávání. Dosavadní Centrum dalšího vzdělávání (CDV), které bylo samostatným rektorátním útvarem, je nyní nově začleněno pod Fakultu...

17. 9. 2024 | Univerzita | 284

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce