Sbírku čisticích prostředků odveze studentka do vyplaveného Krnova. Můžete do ní přispět

459908209_918251940339064_3327216925861600413_n.jpg
Snímek z Krnova z úterý 17. září 2024. Foto: FCB / Krnov - oficiální stránka města

Naše absolventka a budoucí doktorandka Alexandra Benediková, rodačka z Krnova, se obrátila na fakultu přírodovědně-humanitní a pedagogickou a požádala o zřízení sběrného místa čisticích prostředků, které do svého rodného města odveze tento pátek. Fakulta ji bez váhání vyslyšela a zřídilia sbírku. Můžete do ní přispět.

Jsem rodačka z Krnova, který utrpěl jednu z největších škod během v současné době probíhajících povodní. Moje maminka je zdravotní sestra, která tři dny strávila v nemocnici na ambulanci, bez signálu a nevěděli jsme jestli je v pořádku. Já ty tři dny strávila s pláčem u televize v totální bezmoci. Ráda bych tam teď těm nejvíce potřebným dovezla alespoň základní věci pro zvládnutí této situace," napsala své fakultě Alexandra.

Pokud můžete, přineste tedy ČISTICÍ PROSTŘEDKY na sekretariát děkanátu FP k paní Kruškové – 4. patro budovy G. Právě čisticích prostředků je v této oblasti nedostatek.

Nosit je můžete do pátečního dopoledne.

Nebo pomozte jakkoliv jinak můžete. Liberecká potravinová banka přijímá balenou pitnou vodu a trvanlivé potraviny k okamžité konzumaci (např. masové konzervy, hotová jídla ve skle či konzervách, instatní polévky, sušenky...). Přehled veřejných sbírek přináší Deník N zde.

Fakulta i Alexandra Vám děkují!

-red-

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce