Seznamuje seniory se současným světem. Univerzita třetího věku letos otevře 17 nových kurzů

Mezi novými kurzy pro studenty ve věkové skupině 50+ při Technické univerzitě v Liberci jsou Internet v každodenním životě, Voda – základ života nebo Polymery v denním životě.

„Chceme zájemcům ze starší studijní generace nabídnout také kurzy zaměřené na témata, která hýbou společností a jsou aktuální,“ říká Jitka Pacltová, ředitelka Centra dalšího vzdělávání TUL, které Univerzitu třetího věku organizuje.

Univerzita třetího věku (U3V) začátkem července zahájila zápisy, v nabídce má 60 kurzů, nových je 17, což je letos nevídaná „úroda“.

„Pro rok 2019/2020 se nám rozrostl především počet kurzů zajišťovaných kolegy z univerzity, například otvíráme daleko více kurzů z historie,“ říká Petra Palaščáková, koordinátorka U3V.

Velkou část nabídky kurzů U3V představují již tradičně kurzy jazykové, i zde jsou dvě novinky: kurzy angličtiny i němčiny úrovně B2 s rodilým mluvčím. Z dalších novinek jsou to „Geografie nejsou jenom mapy“, „Česko-saská literární krajina“, kurz digitální fotografie se zaměřením na architekturu, „Onomastika“, kurz o geografii a reáliích východní Evropy a další.

Celou nabídku 60 kurzů pro rok 2019/2020 najdete na webu Univerzity třetího věku zde.

Kurzy jsou jedno- i vícesemestrové. Podmínkou je věk nad 50 let a maturita, kurzy se platí.

Přihlášku najdete zde.

Letní škola sborového zpěvu v červenci

U3V přichystala ještě jednu novinku, a to Letní školu sborového zpěvu, kterou povede sbormistryně z FP TUL Jana Konvalinková ve dnech 22.–27. července 2019 v Liberci. Podrobnosti ke kurzu sdělí Petra Palaščáková na mailu: petra.palascakova@tul.cz. Přihlásit se na letní školu můžete do 12. července 2019.

-pir-

Možná Vás bude zajímat
2018: U3V je dvacetiletá

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

dfsf.jpg

Novou kvestorkou TUL je Martina Froschová

Absolventka naší ekonomické fakulty působila posledních 14 let na pozici asistentky kvestora Technické univerzity v Liberci. Zná tedy velmi dobře univerzitní prostředí i příslušnou legislativu.

15. 3. 2024 | Lidé | 537