Školení: Jak se do nebezpečné situace nedostat, nebo jak z ní rychle ven

vvdfdf.jpg
Jít do té uličky, nebo nejít? Příklad všední potenciálně nebezpečné situace. Foto: flickr.com

Štěstí přeje připraveným je zásada, kterou se řídí lektor Michal Frabša. Při výkladu představí téma bezpečnosti z pohledu běžného občana. Odnesete si spoustu praktických rad o tom, jak se do nebezpečných situací nedostat, nebo jak se v nich chovat a co nejrychleji se z nich dostat. Přednášku pro své studující i zaměstnankyně a zaměstnance pořádá TUL v úterý 15. října od 9.00 do 11.00 hodin v aule a je potřeba se na ni přihlásit.

„Můj výklad bude o tom, jak se zachovat v nepředvídatelných, ale i předvídatelných situacích. Budou to zásady každodenní, osobní bezpečnosti v různých běžných situacích, třeba když vyrazím večer do města,“ říká Michal Frabša ze soukromé Vysoké školy tělesné výchovy a sportu PALESTRA.

Přednášku chce JUDr. Frabša zaměřit ryze prakticky, tématem proto bude i výbava EDC, tedy Everyday carry, taktická pera a další témata z oblasti bezpečnosti a sebeobrany.

„Řídím se zásadou: Štěstí přeje připraveným, a to bych chtěl předat i posluchačům na liberecké univerzitě,“ uzavírá Michal Frabša, který v oblasti bezpečnosti přednáší desítky let na různých institucích, čerpá přitom z velmi bohatých zkušeností z oblasti bojových sportů a také ze zahraničí.

„Školení je jedním z preventivních opatření a má přispět k tomu, aby zaměstnanci a studenti byli lépe připraveni na možné krizové situace, které jsou již běžně řešeny na českých vzdělávacích institucích. Čím více preventivních opatření bude probíhat, tím více se o dané problematice bude hovořit, což přispěje k posílení jednotlivých dílčích kroků, které jsou na TUL v tomto směru realizovány nebo budou realizovány,“ říká manažerka pro bezpečnost měkkých cílů na TUL Martina Rygulová a dodává:

„Přednáška se zkušeným lektorem, který, jak věřím, dokáže svým výkladem zaujmout, má další přidané hodnoty. Umožní lépe si představit atmosféru či situaci, ve kterých se čas od času všichni ocitáme. Navíc bude prostor i pro dotazy publika,“ zve Ing. Rygulová.

Pokud by už teď měl někdo otázky nebo podněty k této problematice, může s předstihem napsat na safety@tul.cz. Vítaná bude i zpětná vazba po setkání.

K registraci na přednášku s tématem „Jak předcházet krizovým situacím, případně jak se v nich bezpečně chovat“, která se uskuteční v úterý 15. října od 9.00 hodin v aule, použijte níže uvedený odkaz:

https://rezervace.tul.cz/cs/#/term/P991466R83560/2024-10-15;viewMode=day

Pro připomenutí základních pravidel jak se zachovat v případě útoku ozbrojeného útočníka můžete využít instruktážní videospot Uteč – Schovej se – Bojuj.

Radek Pirkl

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

IMG_4707-4.jpg

Motorkáře pomůže vycvičit neuronová síť

Smutná data hovoří jasně – Česko patří v evropském srovnání v počtu usmrcených motorkářů na milion obyvatel k zemím s nejčernější bilancí. A vědci z TUL nyní chtějí spolu s Asociací autoškol České republiky a Asociací polygonů Autoklubu ČR pomoci...

2. 10. 2024 | Věda a výzkum | 251