Studentská přehlídka Bakalaureáty představí letos poprvé i absolventské práce magistrů

Návrháři a návrhářky z řad studentů vždy dokážou překvapit novým pohledem. Foto: Bakalaureáty 2018 / T-UNI
Mladí návrháři a návrhářky vždy dokážou překvapit novým pohledem na věc tak starou, jako je oděv a textil. Foto: Bakalaureáty 2018 / T-UNI

V roce 2021 nastoupili na katedru designu Fakulty textilní TUL první studentky a studenti nového navazujícího studijního programu zaměřeného na design. Letos tak končí své studium a představí své práce na výstavě „První magistři a Bakalaureáty“. Zahájíme ji v úterý 6. června v 17:00 hodin v jablonecké Galerii N.

„Letos máme už i první absolventy našeho nového navazujícího magisterského studia design – textil, oděv, sklo, šperk, a tak vůbec poprvé měníme formát klasické přehlídky Bakalaureáty. Proto ten název První magistři a Bakalaureáty. Absolventky a absolventi bakalářských programů představí své práce spolu s prvními absolventy magisterského studia,“ říká Renata Štorová, vedoucí katedry designu FT TUL, a doplňuje:

„Další novinkou bude to, že své závěrečné práce představí nejen návrháři skla a šperku a návrháři textilu a oděvu, ale poprvé spolu s nimi představí své práce také studentky a studenti ze zaměření na textilní technologie a vzorování.“

Vernisáž s komentovanou módní přehlídkou začíná v úterý 6. června od 17.00 hodin a výstava bude ke zhlédnutí do 17. června 2023.

Na expozici První magistři a Bakalaureáty se představí tito mladí návrháři:

Magistři: Bc. Radek Dunovský, Bc. Nikola Márová, Bc. Kateřina Švecová.

Bakaláři: Nikol Beldová, Ekaterina Belykh, Adéla Benešová, Petra Cibiriová, Dorota Doležalová, Karolína Drtinová, Nikola Eichnerová, Anežka Edwards, Ivana Gurášová, Mohammed J M Hammood, Marie Hauerová, Hana Horáková, Kateřina Hrubešová, Aigerimanel Khudaibergenova, Mariia Kliuikova, Anežka Kotková, Anna Kozulina, Markéta Kožená, Natálie Lubiková, Karla Mašková, Nella Meresová, Kristýna Mocová, Anastasiia Nishchaia, Linh Khanh Phamová, Adelaine Rozinková, Veronika Šišková, Marie Šrámová, Eliška Zieglerová, Natálie Smutná, Klára Laušmanová, Monika Nováčková.

Na vernisáž i výstavu jsou všichni zváni.

Fakultní Galerie N sídlí v Jehlářské ulici 14, v Jablonci nad Nisou.

Facebooková událost.

Radek Pirkl

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce