Vedení dvou fakult se od 1. ledna ujmou noví děkani

Noví děkani se jmenovacími dekrety: Josef Černohorský (vlevo) a Aleš Suchomel.
Noví děkani se jmenovacími dekrety: Josef Černohorský (vlevo) a Aleš Suchomel.

Docenty Josefa Černohorského a Aleše Suchomela jmenoval v úvodu tohoto týdne rektor Miroslav Brzezina novými děkany fakulty mechatroniky, informatiky a mezioborových studií (FM), resp. fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické (FP).

Oba byli jedinými kandidáty na děkana, oba střídají své předchůdce po osmi odsloužených letech a oba si je také ponechají v nejužším vedení fakulty jako své proděkany.

Josef Černohorský na své inauguraci ohlásil sestavu svého týmu proděkanů FM. Kromě profesora Plívy, současného děkana, v něm budou samé nové „proděkanské“ tváře: Jana Vitvarová, Jan Koprnický a Petr Šidlof.

Na fakultě přírodovědně-humanitní a pedagogické vsadil Aleš Suchomel plně na kontinuitu. Kromě Jana Picka, který vede fakultu do konce tohoto roku, budou nadále na proděkanských postech Klára Severýnová Popková, Zuzana Pechová a Martin Plešinger. Docent Suchomel pouze upraví jejich gesce. Nově tým nejužšího vedení fakulty rozšíří Eva Kuželová Košťáková z katedry chemie, která bude proděkankou pro internacionalizaci a doktorská studia.

Oba děkani budou vést své fakulty po dobu prvního funkčního období do posledního prosince roku 2027.

-pir-

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce