Americký symfonický orchestr zahraje v aule

7593877_orig.jpg
Američtí symfonici při zkoušce. Foto: Andy Weigl

Koncert Worcester Youth Symphony Orchestra s pěveckým sborem Auscha Chor z Úšteku se koná v univerzitní aule ve středu 20. února od 19.00 hodin.

Na programu je:

Johannes Brahms: Akademická festivalová předehra

Edward Elgar: Nimrod z Enigma variací

Antonín Dvořák: Symfonie č. 8 v G dur (I. Allegro con brio / II. Adagio / III. Allegretto grazioso — Molto vivace / IV.  Allegro ma non troppo)

- přestávka (káva s drobným občerstvením)

Gabriel Fauré: Requiem

Jako sólisté vystoupí sopranistka Zuzana Rašiová a barytonista Miloš Horák, soubory zahrají pod taktovkami amerického dirigenta Jonathana Edwarda Brennanda a českého dirigenta Kolomana Poláka.

Vstupenky na večer se symfonickým orchestrem a pěveckým sborem mohou studenti, zaměstnanci TUL i hosté objednávat online zde.

Rezervované lístky jsou poté k vyzvednutí na recepci budovy IC.

Koncert pořádají ve spolupráci s Technickou univerzitou v Liberci The Prague Concert Co., Hudební festival Úštěk a agentura Encore tours.

Soubory The Worcester Youth Orchestras byly založeny roku 1947 ve státě Massachusetts. Základ tvořil jediný orchestr, dnes má toto uskupení několik symfonických těles s různým zaměřením, filharmonii a jazzový a dechový soubor. Symfonické těleso Worcester Youth Symphony Orchestra, které uslyšíme v Liberci, tvoří více jak 60 studentů ze škol v Massachusetts, Connecticutu a Rhode Islandu.

-pir-

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce