Festival Jeden svět na univerzitě

Promítání filmů s lidskoprávní tematikou, workshopy a panelová diskuze. Část programu festivalu Jeden svět bude v příštím týdnu hostit naše univerzita.

Od úterý 26. března do pátku 29. března přijede Jeden svět, festival dokumentárních filmů o lidských právech, na naši školu.

Chystají se tři filmové projekce, vždy od 19.00 hodin v učebně G 312 (budova G, Univerzitní náměstí 1410/1).

Středa 27. 3.: Rekonstrukce Utøyi,

Čtvrtek 28. 3. Obléhání města,

Pátek 29. 3.: Český žurnál: Bratři Okamurovi.

Čtvrtečnímu promítání bude předcházet panelová diskuze na téma Občanský aktivismus v ČR.

Panelisté jsou: Arnošt Novák – vysokoškolský pedagog (FHS UK), člen kolektivu Autonomní sociální centrum Klinika, Veronika Vendlová – Milion chvilek pro demokracii, Ondřej Lánský – sociolog a pedagog z naší katedry filozofie, bývalý mluvčí iniciativy ProAlt.

Panelová diskuze se koná také v posluchárně G 312 od 16:30 hodin a je na ni zvána široká veřejnost.

Kromě projekcí a panelové diskuze má univerzitní část festivalu Jeden svět na programu také tři workshopy. Od úterý 26. března do čtvrtka 28. března každé odpoledne jeden. Témata jsou: Debatní klub TUL, Vzděláváním k aktivnímu občanství a Učíme s filmem. Na workshopy se můžete stále hlásit, podrobnosti k jejich programu najdete v příloze.

Festival Jeden svět pořádá v Praze a dalších 35 městech Člověk v tísni, o. p. s., tématem letošní ročníku je Bezpečná blízkost. Liberecká část se koná v týdnu od 25. do 31. března kromě prostor Technické univerzity v Liberci také v Experimentálním studiu Lidových sadů, kde festival v pondělí v 18:30 startuje. Další informace najdete na webu liberecké části festivalu Jeden svět.

-pir-

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

IMG_5907-2.jpg

Významnou pražskou památku už čistí světlo

Oči tisíců turistů se už nemusejí dívat na nevzhledný zelený biofilm vrostlý do zdiva Malostranské mostecké věže Karlova mostu na levém břehu Vltavy. Zdivo prošlo v zasažených místech důkladnou očistou a dál už se bude čistit samo. Díky slunečním...

25. 3. 2024 | Věda a výzkum | 383