Publikace z Grady, Portálu nebo Joty dostupné zdarma online

14157670329_e0893669c5_c.jpg
Pohodlně, okamžitě, bez front a rezervací. Zdroj: Giorgia.Ax/Flickr.com

Univerzitní knihovna TUL rozšířila nabídku databází elektronických knih o portál BOOKPORT, na kterém můžete číst a stahovat na 5.300 publikací.

BOOKPORT je mezi databázemi, které univerzitní knihovna spravuje, výjimkou, protože je to česká databáze, která nabízí knihy z českých nakladatelství.

Zastoupení v ní mají i Grada nebo Portál, dva velcí vydavatelé odborné literatury především z oblasti ekonomických věd, lékařství, pedagogických věd a osobnostního rozvoje.

„Publikace Ošetřovatelství v chirurgii, Jak číst účetní výkazy nebo Dějiny pedagogiky patří k těm nejpůjčovanějším, běžně jsou na ně několikaměsíční rezervace. Nyní si je mohou všichni studenti i zaměstnanci školy číst nebo stahovat okamžitě přes BOOKPORT,“ říká Marta Zizienová z Oddělení vědeckých služeb Univerzitní knihovny TUL.

Nabídka BOOKPORTU je propojena s katalogem univerzitní knihovny. Pokud kniha, kterou chcete, je přes Bookport dostupná, jednoduše se z vyhledávače knihovny prokliknete na webovou stránku BOOKPORTu.

„Tady pozor, přihlaste se přes modré tlačítko v horním pravém rohu, kam pak zadáte své údaje, jako když se hlásíte ve škole do Liany. Pak už si můžete publikaci číst online nebo stáhnout třeba do své aplikace v mobilu,“ dodává Marta Zizienová.

Radek Pirkl

Univerzitní knihovna TUL

spravuje a půjčuje 230.000 exemplářů tištěných publikací, online vstup k dalším stovkám tisíc publikací nabízí přes 17 databází elektronických knih a článků, tou nejnovější je BOOKPORT. V knihovně je registrováno přes 2300 čtenářů, kteří mají v současnosti doma 4.300 výpůjček. Knihy, skripta i hry si můžete půjčit podle typu dokumentu na týden až dva měsíce. Výpůjční lhůtu si můžete až dvakrát prodloužit, osobně, telefonicky, emailem nebo na webu knihovny přes záložku „konto čtenáře“. Registrace v knihovně pro studenty i zaměstnance TUL je zdarma. Navštěvovat knihovnu a studovat v ní mohou i neregistrovaní čtenáři, jen si nemohou knihy odnášet domů. Knihovna sídlí v přízemí budovy H (Voroněžská ulice), svou menší pobočku má také ve studentském klubu v budově E2.

knihovna.tul.cz

 

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

IMG_5907-2.jpg

Významnou pražskou památku už čistí světlo

Oči tisíců turistů se už nemusejí dívat na nevzhledný zelený biofilm vrostlý do zdiva Malostranské mostecké věže Karlova mostu na levém břehu Vltavy. Zdivo prošlo v zasažených místech důkladnou očistou a dál už se bude čistit samo. Díky slunečním...

25. 3. 2024 | Věda a výzkum | 383