Rektoři českých vysokých škol si připomenou 17. listopad v Praze, v Liberci odhalí památník a na univerzitě vzpomínáme a slavíme už v pátek 15. listopadu

Czech_flag_2018.jpg
Foto: David Sedlecký/Wikimedia Commons

Česká konference rektorů uctí svátek 17. listopadu položením květin a zapálením svíček u pietního místa na Národní třídě v Praze v neděli dne 17. listopadu od 13.00 hodin. V Liberci začne pietní shromáždění v 10.00 hodin před radnicí. Na univerzitu si 30 let svobody přijďte i s rodinami a přáteli připomenout už tento pátek od 16.00 hodin, přichystali jsme retro akci.

Pietní akce v Praze, kterou pořádá Česká konference rektorů, se zúčastní její předseda Petr Sklenička, který je rektorem České zemědělské univerzity v Praze, a účast zatím přislíbila desítka dalších rektorů českých vysokých škol, mezi nimi bude také Miroslav Brzezina, rektor Technické univerzity v Liberci.

Na vzpomínkové akci u příležitosti 30 let od sametové revoluce, na kterou zve město Liberec a spolek G300, bude mít rovněž univerzita své zastoupení, akce se zúčastní prorektor Aleš Kocourek.

Vzpomínková sešlost začíná v neděli 17. listopadu v 10.00 hodin před libereckou radnicí, kdy bude na jejích schodech odhalen památník. Od 17.11 hodin pak bude následovat v Divadle F. X. Šaldy komponovaný pořad s písněmi a autentickými dokumenty s názvem „17 zastavení listopadu“ a jeho součástí bude křest knihy „Liberec 89, sametová revoluce“ s fotografiemi Milana Drahoňovského. Pořad v divadle není veřejně přístupný, ale zájemci ho budou moci v přímém přenosu sledovat na náměstí Dr. E. Beneše na velkoplošné obrazovce.

Město připravilo ještě další doprovodné akce. Více najdete zde.

Univerzita oslaví 30 let od sametové revoluce v pátek 15. listopadu akcí pro univerzitní i širokou veřejnost. Začínáme v budově G v 16.00 hodin. Více čtěte zde.

-red-

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

dfsf.jpg

Novou kvestorkou TUL je Martina Froschová

Absolventka naší ekonomické fakulty působila posledních 14 let na pozici asistentky kvestora Technické univerzity v Liberci. Zná tedy velmi dobře univerzitní prostředí i příslušnou legislativu.

15. 3. 2024 | Lidé | 536