Přesně po 30 letech zazní v Liberci Krylovy písně

Foto Milan Drahoňovský (1).jpg
Karel Kryl v Liberci roku 1989. Foto: Milan Drahoňovský

Rektor Miroslav Brzezina zve studenty, zaměstnance univerzity i širokou veřejnost na hudební zážitek, který má připomenout legendární koncert Karla Kryla v Liberci z roku 1989. Přesně 30 let poté – 6. prosince 2019 – zahraje Krylovy písně v univerzitní aule skupina Missa.

Karla Kryla přivezli 6. prosince 1989 na koncert do pavilonu A libereckého výstaviště studenti z VŠST Liberec. Dvacet let nesměl Karel Kryl hrát v Československu a jeho písně byly na indexu. V době sametové revoluce byl jeho koncert v Liberci zjevením a velkou vzpruhou pro všechny, jak se shodli přímí účastníci.

Karla Kryla přivezla studentka Jarmila Pešlová, dnes Levko, s řidičem z řad libereckých obyvatel. Rozhovor s Jarmilou Levko na T-UNI online uveřejníme již brzy.

Pražská skupina Missa interpretuje Krylovy písně od roku 1999. Na hudebním aranžmá se podílejí kytary, zobcové flétny a africké bubny. Ve svém repertoáru má dnes na 50 Krylových písní.

V aule Technické univerzity v Liberci zahraje Missa v pátek 6. prosince od 19.30 hodin.

Zváni jsou všichni zájemci – studenti, akademičtí i neakademičtí zaměstnanci školy, široká veřejnost. Vstupné je volné, registrujte se zde.

Karla Kryla během letošního podzimu připomínají také Klára Císařová, přímá účastnice „sametového“ Liberce roku 1989, a Jan Šembera, předseda Akademického senátu TUL, v cyklu Deset týdnů s Karlem Krylem, který můžete číst na T-UNI. Čtěte Díl IX. Karel Kryl příliš prozíravý.

-pir-

 

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce