Přesně po 30 letech zazní v Liberci Krylovy písně

Foto Milan Drahoňovský (1).jpg
Karel Kryl v Liberci roku 1989. Foto: Milan Drahoňovský

Rektor Miroslav Brzezina zve studenty, zaměstnance univerzity i širokou veřejnost na hudební zážitek, který má připomenout legendární koncert Karla Kryla v Liberci z roku 1989. Přesně 30 let poté – 6. prosince 2019 – zahraje Krylovy písně v univerzitní aule skupina Missa.

Karla Kryla přivezli 6. prosince 1989 na koncert do pavilonu A libereckého výstaviště studenti z VŠST Liberec. Dvacet let nesměl Karel Kryl hrát v Československu a jeho písně byly na indexu. V době sametové revoluce byl jeho koncert v Liberci zjevením a velkou vzpruhou pro všechny, jak se shodli přímí účastníci.

Karla Kryla přivezla studentka Jarmila Pešlová, dnes Levko, s řidičem z řad libereckých obyvatel. Rozhovor s Jarmilou Levko na T-UNI online uveřejníme již brzy.

Pražská skupina Missa interpretuje Krylovy písně od roku 1999. Na hudebním aranžmá se podílejí kytary, zobcové flétny a africké bubny. Ve svém repertoáru má dnes na 50 Krylových písní.

V aule Technické univerzity v Liberci zahraje Missa v pátek 6. prosince od 19.30 hodin.

Zváni jsou všichni zájemci – studenti, akademičtí i neakademičtí zaměstnanci školy, široká veřejnost. Vstupné je volné, registrujte se zde.

Karla Kryla během letošního podzimu připomínají také Klára Císařová, přímá účastnice „sametového“ Liberce roku 1989, a Jan Šembera, předseda Akademického senátu TUL, v cyklu Deset týdnů s Karlem Krylem, který můžete číst na T-UNI. Čtěte Díl IX. Karel Kryl příliš prozíravý.

-pir-

 

Další články v rubrice

Zůstaň v kontaktu s univerzitou

T-UNI Univerzitní časopis /
University Magazine

Nepřehlédněte
tipy redakce

IMG_5907-2.jpg

Významnou pražskou památku už čistí světlo

Oči tisíců turistů se už nemusejí dívat na nevzhledný zelený biofilm vrostlý do zdiva Malostranské mostecké věže Karlova mostu na levém břehu Vltavy. Zdivo prošlo v zasažených místech důkladnou očistou a dál už se bude čistit samo. Díky slunečním...

25. 3. 2024 | Věda a výzkum | 383